Színváltás: |
|
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.22 14:13:16 (K) 13151. |
Attól függetlenül, hogy mi csóvál mit, akkor is inkább Illésre gerjed a nép. Engem nem zavart, hogy Illést énekeltek (az már inkább, hogy hogyan...). Nem az István, a király miatt tették. Szerintem az Illés a köztudatban semmivel jobban nem kötődik az Istvánhoz, mint a Fonográf. A Szörényi-Bródy szerzőpáros az, akinek hallatán az embereknek 2 dolog jut az eszébe: az Illés zenekar és az István, a király, ők a kapocs a 2 mű között, és ezért is énekeltek Illést a társulatosok. A Fonográf pedig valóban egy méltatlanul elhallgatott nagyszerű zenekar. |
|
Előzmény: 13143, benzol |
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.21 17:05:07 (H) 13145. |
MM gitárjátéka egyszerüen fantasztikus az Istvánban. Mégis, a legtöbbnek göze sincs, hogy ki játssza. Oszi dobolását 1000 közül is fel lehet ismerni. Az Illésböl megérdemelten lett legenda. A Fonográf viszont érdemtelenül van elhallgatva. Ki tudja az okát? |
|
Előzmény: 13143, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.21 14:05:45 (H) 13143. |
Farok csóválja a kutyát. Történelmet kellene hamisítani netán? Ki, kik felelősek azért, hogy a Fonográf messze nem annyira ismert, mint az megilletné, urambocsá' épp az István, a király kapcsán? Én nem is nagyon tudnék per pillanat jobb alkalmat ennél az évfordulónál arra, hogy méltó helyére legyen téve ez a zenekar. És ez nem kisebbítené senkinek az érdemeit, ez benne az érdekes. Viszont jól összezavarodhatnak azok, akik mondjuk most fedezik fel a művet. Ez kb. olyan, mintha a Deep Purple-t a Jézus Krisztus Szupersztárral hirdetnék, merthogy Ian Gillan énekelt abban is valamikor, avagy a Társulat tagjai énekelhetnék a Lénát, merthogy Tinibá írta a szövegét. Össze vannak kutyulva dolgok, de külön zavaró számomra, hogy az a három művész, akinek ehhez sok köze van, az teljesen "el van hallgatva". |
|
Előzmény: 13142, Lilike |
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.21 13:52:56 (H) 13142. |
Az Illésről mindeki hallott már, Fonográf-dalokat is ismernek az emberek, csak gyakran gőzük sincs róla, hogy az Fonográf (a tagokról meg főleg). Az "Illés" név nagyobbat szól, legenda, életérzés stb kapcsolódik hozzá, a Fonográfhoz kevésbe. De erről a témáról már "könyvek" születtek... | |
Előzmény: 13139, benzol |
<< 1 >> |
|