Színváltás: |
|
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 13:20:53 (Szo) 18. |
Ismerem az általad említettet is, azt gondolom, de azt sütőben kell sütni tepsiben és nem olajban (ha egyre gondolunk). Lehet variálni, gyümölcsöt keverni hozzá, vagy a tészta feléhez kakaót rakva egy kevert színű és ízű tésztát kapunk. | |
Előzmény: 17, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 01:53:19 (Szo) 17. |
Van egy hasonló receptem, azzal a különbséggel, hogy ott fánknak nevezik, de kefires, az a lényeg. Ja, és nem élesztő van benne, hanem sütőpor. Najó, egészen különböző, ha jobban belegondolok Az is lehet édes és sós/sajtos is. Ha édes, akkor lehet variálni az édesítővel, pl, méz, vaniliás cukor (ez mondjuk javallott, hogy legyen benne), ilyesmi. |
|
Előzmény: 16, Hilda |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 22:05:17 (P) 16. |
Szevasztok! Nekem van egy lusta asszony kefíres lángos receptem. Azért e találékony megnevezés, mert ennek a tésztáját összedolgozzuk (robot gép segítségével még egyszerűbb) és egy tálba a hűtőbe rakva akár egy-két hétig is eláll, nem kell azonnal kisütni. Jó mert, ha kedved szottyan egy kis lángost enni, vagy nem olyan nagy a család, hogy érdemes lenne macerás kidolgozásba, kelesztgetésbe kezdeni, a hűtőből kiszedve, előmelegített tányérra kiadagolva kb. 10-l5 perc alatt megkel és már süthető is. Arra kell figyelni, hogy a hűtőben is kel a tészta, minimum duplájára, tehát akkora tálat kell választani, mert képes a hűtőrácsra kiterpeszkedni (én olajjal ki szoktam a tálat kenni és sütés előtt is olajba mártott kanállal veszek belőle és olajozott tányérra rakom, így nem ragad).Mi fokhagymásan, tejfölösen, sajtosan szeretjük. Érdemes kipróbálni. Tehát a hozzávalók: 1 kg liszt 1 doboz kefír 1 tojás ½ liter tej 1 kávéskanál só 1,5 csomag (6 dkg) élesztő |
<< 1 >> |
|