Színváltás: |
|
Oszi | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.08.18 17:47:58 (P) 3052. |
Hadd vitatkozzak veled egy kicsit. Abban igazad van, hogy élmény szempontjából sokkal jobb, ha saját magad szeded le a barackot, csak azokat szeded le, amelyek tetszenek, stb. De hidd el nekem mint baracktermelő csemetének, hogy nem tudnál megkülönböztetni egy frissen szedett barackot egy olyantól, ami 1-2 hétig hűtőtárolóban volt. Kinézetre, tapintásra, ízre semmi különbség nincs a kettő között, vagy legalábbis észrevehetetlen. Abban viszont igazad van, hogy egy nap alatt is sokat puhul. Főleg ebben a kánikulában. Jártunk már úgy a nagybanin, hogy délután még azért reklamáltak a kereskedők, hogy miért ilyen kemény a barack, reggel meg már az volt a bajuk, hogy miért ilyen puha. Akkor az októberi találkozón készülök az ouzoval, ha még tényleg megvan. Majd hétvégén előkeresem. |
|
Előzmény: 3051, Juli |
Juli | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.08.18 17:28:18 (P) 3051. |
Oszi Ez sem reklám volt, semmi érdekeltségünk nincs benne, de, mint háziasszony tudom, hogy a fáról közvetlenül leszedve sokkal jobb, mint akár másnap a piacon megvenni (egy nap alatt is sokat puhul). Sajnos mi is ismerjük az árakat. Azt az oúzót pedig ne tartogasd sokáig, az októberi találkozón pótoljuk! |
|
Előzmény: 3049, Oszi |
Oszi | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.08.18 16:49:57 (P) 3049. |
Nem akarok ellenreklámot csinálni, de azért csak elmondom. Sárgahúsú igazán minőségi barackot Budapesten a nagykőrösi úti nagybanin is mindig kapni, 100-150 (nagy ritkán max.200) Ft/kg áron. Ezt csak azért tudom, mert mi is ott szoktuk eladni a saját termést, és sajnos ilyen nyomottak az árak. 6-8 éve is ennyi volt a barack ára. A költségekről meg inkább ne is beszéljünk. Szóbal amit ott a kereskedő megvesz 100 Ft-ér - hangsúlyozom kimondottan szép barackot - azt a zöldségboltokban, piacokon 250-300 Ft-ér találjátok meg. Ouzo? Lehet, hogy van még otthon egy üveg. |
|
Előzmény: 3046, Juli |
<< 1 >> |
|