Színváltás: |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.03.02 22:54:08 (P) 355. |
Szerintem ha nem lett volna a Beatles, amely megvilágította az utat a Wings előtt, és ha nem lett volna az Illés együttes, amely megvilágította az utat a Fonográf előtt, akkor talán létre sem jöttek volna az utóbbi együttesek. Addigra az ős-tagoknak már sikerült megalapozniuk a jogos elismertségüket. A Wings-ről egyszer azt olvastam, hogy Macca akkor már megengedhette magának, hogy kedvére kísérletezgessen, és hozzáteszem a Wings korai időszaka érettségében messze alulmarad a Beatles-időszakon. A Fonográf munkásságát nem ismerem még 100%-ban, de az a kevés, amit ismerek belőle, hozzám kevésbé áll közel, mint az Illés együttes munkája. Persze vannak akik azt állítják, hogy a Fonográf valahogy zeneileg érettebb, összetettebb dalokat produkált; de lehet, hogy nekem a kristálytiszta Illés-dalok jobban tetszenek? |
|
Előzmény: 354, Illésfan |
Illésfan | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.03.02 21:44:31 (P) 354. |
Igen és én egyébként úgy gondolom, hogy ha a Beatles-t az Illéssel azonosítjuk (amit ugyan én nem tennék, de helyettem sokan megteszik), akkor a Fonográffal talán a Wings-et kéne, bár én úgy gondolom, hogy Macca zenekara néhány nagyon jól sikerült dal kivételével (Band on the Run, Deliver your Children, Silly Love Song, Time to Hide, 1985, stb) és a listavezető albumaik ellenére összességében gyengébb, mint a Fonográf. | |
Előzmény: 353, cseresznyevirág |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.01.28 18:33:54 (Szo) 353. |
"The light that has lighted the world" - ez a címe George Harrison egyik dalának, amelyet épp az imént hallgattam meg. Közben arra gondoltam, hogy a Beatles és az Illés együttesek is ilyen fények voltak, amelyek beragyogták a világot, és hozzáteszem, csak ritkán gyúlnak ilyen fények. |
<< 1 >> |
|