Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.30 19:39:44 (Szo) 10726. |
Zsófi! Köszönöm az érdeklődést! Hááát... a mai kissrácok/lányok nem sokat tudnak Latinovitsról... sajnos... Éppen ezért viszem el őket az emlékmúzeumba és a temetőbe... És mesélek nekik róla... a filmjeiről... szerepeiről... és hát van az iskolának sok verslemeze is tőle... Nekem Latinovits filmszerpei közül az "Isten hozta őrnagy úr" a csúcs. De ott nem csak ő alakított nagyot, a többiek is... Szóval van mit tenni, hogy a gyerekek megismerkedjenek az értékekkel... |
|
Előzmény: 10630, Zsofi |
Goston | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.25 06:46:11 (H) 10632. |
Én /sajnos csak egyszer/ láttam,hallottam Latinovitsot élőben, mégpedig a Kaláka együttes 1975 karácsonyi koncertjén a Marczibányi téri művházban. Vendégként szavalta Vörösmarty Mihály A vén cigány c. versét, az utolsó versszaknál kezébe vette a bőgővonót és letérdelt a színpadon. Mondanom sem kell, hogy ebben semmi mesterkéltség nem volt, mindenki beleborzongott az élménybe. És mekkora elismerés volt ez egy akkor már nem kezdő, de fiatal együttesnek, hogy Latinovits fellépett velük. Egyébként, egyszer Leventét is láttam ott nézőként, aki szereti a Kalákát. Ehhez kapcsolódik a könnyű rejtvény: A Kaláka együttes melyik tagja, milyen hangszeren működik közre Levi egyik dalában? |
|
Előzmény: 10630, Zsofi |
Zsofi | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.25 00:35:15 (H) 10630. |
Amikor 2002-ben és 2003-ban Széplakon nyaraltam az egyik barátnőmmel, mind a kétszer átvonatoztunk Szemesre megnézni a Latinovits emlékmúzeumot és természetesen a sírhoz is ellátogattunk. Bárcsak láthattam volna őt színpadon játszani!!! És a mai kissrácok mit szólnak Latinovitshoz? Miket mesélsz nekik róla? |
|
Előzmény: 10626, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.24 18:51:54 (V) 10626. |
Szép napot mindenkinek! Szeretnék elköszönni egy hétre... Holnap reggel 26 gyerekkel Balatonszemesre megyek táborozni... (nem mondom, hogy üdülni, mert ez nekem nem üdülés... csak akkor vagyok nyugodt, ha mindenkit épségben hazahoztam...) Gyakran megyünk Balatonszemesre, egész jó hely. És ilyenkor mindíg viszünk egy szál virágot Latinovits Zoltán sírjára... És a szomszédba a balatonszárszói József Attila emlékhelyre is elmegyünk... Persze a fő cél a fürdés, napozás... ...és majd ha megjöttünk, szeretnék egy sorozatot indítani egy jubileum alkalmából... ...legyetek jók... |
<< 1 >> |
|