Rock and Roll Rézi | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.03.02 23:56:13 (V) 221. |
"A technika mindig fejlődik, ennyi erővel soha ne vegyünk semmit. " Nem azt mondtam, hogy soha ne vegyünk semmit mert attól félünk, hogy mire hazaérünk a megvásárolt árucikkel, már szinte el is avult ![]() ![]() Jó vásárlást! Good buy! (nem pedig good bye ![]() ![]() |
|
Előzmény: 217, erga |
Rock and Roll Rézi | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.03.02 20:55:29 (V) 220. |
Ja, ha arról van szó, hogy egy 8 éves masinát szeretnél modernebbre cserélni, akkor valószínűleg már tényleg eljött az ideje, ahogy mondod. 8 év rengeteg idő a technikai fejlődésben. Amikor utazom a kirándulócsapattal több száz km-eket, olyankor én is viszek magammal vmi hallgatnivalót az útra. Nekem erre a célra még egy alig használt Panasonic hordozható CD lejátszóm van, és viszek még egy kis CD-tartó táskát, amibe kb. 20 db korong belefér. Az őszintét megvallva még nem volt alkalmam belehallgatni az MP3 lejátszó minőségébe, hogy össze tudjam hasonlítani. Tudom, hogy hasonló a pendrive-hoz, amivel már dolgoztam a mókahelyemen, és ha jól emlékszem 256 MB volt a kapacitása. Nem tudok én elektronikai érveket felhozni, tudod te azt jól, viszont érdeklődve olvasom itt a műszaki oldalon, hogy mit tudnak ezek az apróságok. Érdekelne az is, hogy vajon hány CD anyaga fér rá egy MP3 lejátszóra? Azt meg igen mókásnak találom, amikor az utcán vagy a BKV-n látom, hogy vki zenét hallgat, a zsebében lapul az MP3 lejátszó, a fülén meg egy irtózatosan nagy fülhallgató, érdekes párosítás. De most ahogy írod, már értem, hogy miért. Meg azt is mókásnak találom, ahogy az emberekből úgy lógnak ki a mindenféle zsinórok, hogy olyan benyomást keltenek mintha infúzióra lennének kötve, mint a kórházban. Értem, arról van szó, hogy ebben az esetben infúzióról kapják a zenét![]() ![]() Mégegyszer köszi az eligazítást, felvilágosítást fiúk! ![]() |
|
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.03.02 19:31:10 (V) 219. |
Ha az ember egy süketszobában ücsörög és merevedése van a Hi-End cuccoktól, az szép és jó, minden más esetben teljesen felesleges a hiper hangminőségre utazni. Utazáshoz teljesen jó az mp3, mongyuk tényleg nem a 96mbps az üdvözítő, de elég nagyok már a tárhelyek, hogy elférjenek a nagy sűrűségű dalok is. | |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.03.02 18:13:43 (V) 217. |
szerintem tök mindegy, hogy milyet veszel, úgyis igen hamar elavul, mivel a technika még mindig rohamosan fejlődik A technika mindig fejlődik, ennyi erővel soha ne vegyünk semmit. ![]() Te ennek ellenére vettél digitális fényképezőgépet, most meg MP3-mon töröd a fejed. Ezek szerint nálad ennyire nem számít a minőség? Tessék? ![]() ![]() ![]() Ettől függetlenül tény és való, hogy az mp3 egy tömörítési eljárás eredménye, mely a minőséget rontja az elfoglalt hely előnyére. Node nem is elmélyült, minőségi zenehallgatásra kellene, hanem arra, hogy az utazással töltött óráim ne unalommal teljenek, hanem mondjuk zenehallgatással. Ez most egy 8 éves kazettás Sony walkmannel történik, aminek a minőségénél amúgy sose hallottam még jobbat mp3-lejátszóban, de nem az mp3-nak köszönhető, hanem a gyalázatosan lebutított és elsilányított mai elektronikáknak és fülhallgatóknak. Az a walkman egy neodímium mágneses fülhallgatóval igen ütős párost alkot, és tényleg sok szép évet töltöttünk együtt, így természetesen megérdemli, hogy ne adjam el. ![]() Persze meg lehet győzni az ellekzeőjéről, de ahhoz elektronikai érvekre lenne szükség, nem arra, hogy mennyire nem számít nálam a minőség. ![]() Amúgy valami ilyesmire gondoltam. Az oldal alján vannak a tulajdonságok. Szerintetek? Zé, mit monc? |
|
Előzmény: 216, Rock and Roll Rézi |
Rock and Roll Rézi | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.03.02 11:20:31 (V) 216. |
A válaszom röviden: szerintem tök mindegy, hogy milyet veszel, úgyis igen hamar elavul, mivel a technika még mindig rohamosan fejlődik![]() Meg még emlékeztetni szeretnélek Benzol 97. sz. bejegyzésére, melyből alább idézek: "..... Amúgy meg a digitális gép az a fotózás mp3-a: kompromisszumos megoldás a kényelem javára, a minőség rovására." Te ennek ellenére vettél digitális fényképezőgépet, most meg MP3-mon töröd a fejed. Ezek szerint nálad ennyire nem számít a minőség? ![]() |
|
Előzmény: 215, erga |
<< 1 >> |
|