"az alapvető probléma az, hogy van összehasonlítási alapom."
Hát ez az ! Mindig csak valami máshoz képest tudjuk eldönteni valamiről, hogy jobb vagy rosszabb. Én például 1983 óta "nyúzok" egy Philips típusú kétkazettás 4 sávos rádiós magnót (nagyon komoly masina volt ez abban az időben, még idehaza nem is volt kapható a boltokban). Rengeteg dolgot tud, és ki is használtam alaposan az évek során a funkcióit. Nem mondanám, hogy zsebben elfér, sőt ellenkezőleg !(Nem volt hozzá magyar nyelvű haszn. utasítás, így az én kezdetleges angol (nem műszaki) nyelvtudásommal fordítottam le angolról magyarra (még csak 1 éve tanultam akkor angolul.). Ezt a fordítást kiegészítve egy műszaki/zenei beállítottságú ismerősöm tudásával aztán szép lassan megvilágosodtak előttem a dolgok . Szóval nálam ez a masina jelenti az összehasonlítási alapot. Az az egy "hiányossága" van csupán, hogy nincsen benne CD lejátszó (de hát abban az időben?). De a következőképpen hidaltam át ezt a problémát: miután rájöttem arra, hogy a gyári fülhallgató, amit adtak a Panasonic hordozható CD lejátszóhoz nagyon sok kinti zajt beenged, és mindig kiesik a fülemből, és hiába vettem egy fejen keresztüli, de kis méretű fülhallgatót (sajnos a hangminőség még rosszabb volt mint a gyári fülhallgatóval). Végül azt találtam ki, hogy egy megfelelő kábellel összekötöttem a rádiós magnót a hordozható CD-vel, és így a nagy magnó kitűnő hangfalán keresztül élvezhetem a kedvenc zenéimet. Így már valóban páratlan élményt nyújt. Sőt a YouTube-ot is ezen keresztül hallgatom, mivel a szám.gépet is összekötöttem a magnóval. Szóval nálam a minőség igenis fontos volt mindig is. Mert a jó zene szerintem megérdemli, hogy jó minőségű lejátszón élvezzük !
|