Koncz Zsuzsa koncert
Tegnap este megint egy nagyszerű koncertet adott Koncz Zsuzsa az Arénában. Nem volt kétséges, hogy teltház lesz. Az első blokkban a régi, kedvenc slágerekből énekelt egyveleget. Vele énekelte a közönség nagy része. És azért csak nagy része, mert a közönség soraiban sok fiatalt láttam, akik még nem is éltek akkor, amikor ezek a dalok születtek. De a szüleiktől, nagyszüleiktől sokat hallhattak róla, és eljöttek ők is meghallgatni.
Koncz Zsuzsa olyan intenzitással csinálta végig a koncertet, ami külön tiszteletet érdemel. Két órás koncertet lenyomni egyben, nem kis fizikai és lelki terhelést jelent a művész számára. És Koncz Zsuzsa tisztességesen helyt állt. Kár, hogy ez a zenekar tagjairól nem mondható el, Závodi kivételével. A két gitáros elég közömbös arccal játszott. A koncert közepénél lehetett talán látni rajtuk, hogy végre ott vannak a színpadon. A dobos meg végig unott képpel játszott. Közelinél ezt jól lehetett látni a nagy kivetítőkön. Kár volt. Egyébként, szerintem több zenész kellett volna egy ekkora koncerthez. A régi koncertjeibe belenézve olyan nagy zenészeket láttam a színpadon, mint Móricz Mihály, Tolcsvay László, Bornai Tibor, stb. Más lett volna a hangzás is, egy nagyobb zenekarral. Ennek ellenére hihetetlen élménynek lehettünk tanui. Bródy fellépése a koncerten nem volt meglepetés nekem. Sőt, az lett volna a meglepetés, ha nem lépett volna fel. Ők ketten már régóta egyszerre vesznek levegőt, együtt gondolkodnak, együtt dobog a szívük, egy véleményük van a világtól. Ők összetartoznak. Bródynak hihetetlen mozgósító ereje van. Megénekeltette, mozgósította a tömeget. Figyel a közönség a szavaira. És értették a dalok szövegét.
Megható volt, ahogy zenésztársáról, Bódi László „Cipő”-ről egy blokkban megemlékezett. Én szívesen vettem volna, ha Cseh Tamásról is említést tett volna egy mondat erejéig. Megérdemelte volna.
Örültünk a koncertnek, és reméljük, hogy még sokáig fogunk járni az Arénába Koncz Zsuzsa koncertre, mert ….így volt, szép volt…..
|