Az első Wings (és a szóló-) lemezek arról árulkodnak, hogy nem igazán tudta, hogy mit akar, mert mindenféle van, ezért sem nagyon született sláger a Band on the run-ig (na jó, néhány...)
A Beatles-Illés párhuzamot nem én találtam ki, de ha már ez megvan, akkor a Wings-Fonográf párhuzam teljesen ésszerű. Az utóbbi két banda már fejlettebb, összetettebb zenét játszott, mint az előbbi kettő és ugyanakkor több stílusban is mozogtak, több dolgot kipróbáltak.
Az LGT-t nem azért hoztam fel, hanem azért, mert ezt Presser mondta valahol. Nekem is az a véleményem, hogy az első három (a Bartával készített) lemezük jobban sikerült, mint a többi, legalábbis szerintem és a magam részéről azokat is szeretem a legjobban.
Denny jó zenész, van néhány nagyon jól sikerült dala, de a legtöbb Wings dalt Macca magában írta. Illetve Lindával. Én egyébként ismerem Denny szólólemezeit is, illetve a Wings előtti dalait, de túl sok kiemelkedőt nem alkotott, ezért nem is lett igazán sikeres szólóban. Jelent meg olyan lemeze is, amelyeken csak Wings dalokat énekel, elsősorban a sajátjait, átdolgozva, ezek - természetesen - jók. Szóval Lennon-t - ha beismeri Macca, ha nem - sosem pótolta nála senki.
|