Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Aranyköpések, aforizmák | |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.25 22:02:33 (K) 239. |
"Amikor a tudás terjed, őszinte az akarat, amikor az akarat őszinte, a józan ész uralkodik, amikor a józan ész uralkodik, kiművelt az egyén amikor az egyén kiművelt, összhangban él a közösség amikor a közösség összhangban él, jól kormányozható az ország amikor az ország jól kormányozható, békesség honol mindenütt." - így fogalmazott Konfuciusz, aki 2500 évvel ezelőtt vallott eképpen a tanulás hatalmáról. Még néhány Konfuciusz-idézet: „Aki a célt ismeri, az tud dönteni, aki döntött, nyugalmat talál, aki megtalálta a nyugalmát, bizonyosságban él. Aki bizonyosságban él, az birtokolja önmagát, aki birtokolja önmagát, az jobbá teheti életét.” - kipróbáltam, és nálam bevált, pedig akkor még nem is ismertem ezt az idézetet. „A nemes ember mértéktartó beszédében, de kitűnik tetteivel.” - ismertem ilyen embert. „Nem az a dicsőség, hogy soha nem esünk el, hanem az, hogy mindig felkelünk, valahányszor elesünk.” „Aki saját erőből önmagának urává válik, az olyan, mint a sarkcsillag: mozdulatlan, és a Világmindenség őkörötte kering.” - ismertem ilyen embert. |
<< 1 >> |
|