Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.10.01 12:44:01 (V) 4379. |
ECHO * ECHO * ECHO 3. rész Hurrá ! Sikerült ! Mármint a képeket berakni... Mindent Erga útmutatása alapján csináltam... Köszi Erga! A képeken egy 1968-as Ifjúsági Magazinból látható a kotta, valamint két slágerlista, szintén az IM-ből. Az egyik 1967 márciusi, melyből kiderül, hogy az előző hónapban első volt a MEHEMED. A másik az 1968 februári slágerlista. További érdekességek az Echo együttesről. Több magyar előadó is feldolgozott Echo számokat, természetesen legtöbben a Gondolsz-e majd rám címűt. Soltész Rezső, miután szólóénekesi pályára lépett, első 1982-ben megjelent nagylemezén megtalálható a dal, valamint rajta van az 1991-ben megjelent Best oj Soltész lemezen is. A Dolly Roll együttes 1991-es lemezén régi magyar slágereket dolgozott fel, s azon is rajta van a Goldolsz-e majd rám. Az újvidéki (akkor Jugoszlávia) Sógorock együttes 1986-os lemezén szintén szerepel a dal. (Csak érdekességként említem meg, hogy ezen a lemezen rajta van az "Egy hétig tart egy szerelem" c. Bródy nóta is...) Szintén újvidéki a Szivárvány együttes melynek egyik lemezén gyermekdalok vannak, s rajta a Kis Bence és a Mehemed. Érdekes, hogy a Kis Bence más dallammal van, viszont a Mehemed ugyan sz a dallam, mint az Echoé. Két képeslaplemezről tudok, aminek Echo vonatkozása van: - az egyiken a Kis Bence, a másikon Koncz Zsuzsától a VIII. Henrik felesége voltam c. dal, amit az Echo együttes kísér. Valamint találkoztam számtalan számomra "ismeretlen" együttes kazettájával, akik feldolgozták a "Gondolsz-e majd rám" c. dalt. Létezik egy slágeregyveleg kazetta, amelyen a 60-as, 70-es évek dalai vannak egybefűzve, azon viszont a "Füttyös Pepi" van rajta. Még egy-két érdekesség az Echo háza tájáról : - Szilvássy Zsolt az Echo után egy ideig játszott a Tolcsvay együttesben is. - Varannai István pedig hosszú külföldi vendéglátózás után a kilencvenes években a Gipp's Egylet formációval készített "Bee Gees magyarul" címmel több kazettát is. Itt Kocsándi Miklós (ex Karthago), és Szomor György (ex Moho Sapiens) voltak zenésztársai. Végül egy Illés-Echo vonatkozás. A hatvanas évek végén a Kisstadionban volt közös Illés-Echo koncert. Ennek plakátja (ha jól emlékszem) benne van Gittinger Tibi gyüjteményében, az Archívumban. Hát, nagyjából ennyi. És nagyon várom október 6-át !!! |
<< 1 >> |
|