benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.13 16:18:51 (V) 13016. |
Lágerrádión borzalmasak a műsorvezetők. Valaki elhitette velük, hogy ha torokból búgnak a mikrofonba, akkor már mindegy, hogy milyen sületlenséget beszélnek, az jó lesz. "Fiúcsapat"... ![]() ![]() ![]() |
|
Előzmény: 13004, hulio |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.12 22:51:56 (Szo) 13004. |
Nem mindenki látott ennyire előre... '89 előtt szerintem nem sokan hitték, hogy az 50 év letelte előtt (Jalta) kivonulnak a szövetséges megszállók Európából. Ha Gorbi nem jelenti ki (Málta...?), hogy nem akadályozza meg a kiugrást, ma még csak a második szoclib kormányt fogyasztanánk.![]() Mondok egy érdekeset. Tegnapelőtt délután a Slágerdáridóban aszongya a búgóhangú Csizi (egyébként szégyenszememre siófoki származású), hogy a nyolcvanas években az Edda egy tehetséges fiúcsapat(!) volt. Szerencse, hogy nem a hatvanas évekből választott. Valahogy hülyén hangzana, hogy a Metro vagy az Omega tehetséges fiúcsapat volt. Az Illést nem is merem példának hozni. Az, hogy "fiúcsapat", nálam egészen mást jelent, mint hogy rockbanda. ![]() Egyébként látom, hogy sok mindenről lemaradtam, de hát a munka... ![]() Üdv Mindenkinek! ![]() |
|
Előzmény: 13003, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.01.12 22:24:07 (Szo) 13003. |
Én drága jó Nagyapámnál hallgattam sokat rádiót kicsi gyermekként is, az Öreg nagyon képben volt politikailag. Meghallgatta a Déli krónikát, majd talán 1-kor a BBC magyar nyelvű híreit, Moszkva magyar nyelvű adását nem tudom mikor, és persze az akkor még működő Szabad Európát. Aztán kombinált. Én innen tudom, hogy 89-re már rendesen szét volt esve az a világrendszer, aminek a Szovjetunió volt a "közepe". Sajnos, azt is tudni lehetett már akkor, csak nem hittük el, hogy ez a nagy változás, a "peresztrojka", meg a "glasznoszty", meg ami nagyjából 85-től kezdve kialakult, az is csak egy nagy színjáték volt. Azóta is csak egy piac vagyunk, gazdaságilag leigázott ország maradtunk, sőt, még a hitelezőink is ugyanazok. A nagy mutatvány az, hogy látszólag szabad itt mindenki, ezt sikeresen hitetik el, de valójában nem az. Igen, voltak felemelő pillanatok, az orosz rajongóknak biztosan ilyen lehetett Paul műsora, a lemeze, ezt ő maga (McCartney) bizonyosan komolyan is gondolta. De mégis... Na, lényeg az, hogy Nagyapó 82-ben mondott egy olyat, hogy ad még tíz évet a Szovjetuniónak. Elég jól tippelt... |
|
Előzmény: 13002, Rock and Roll Rézi |
<< 1 >> |
|