Színváltás:
#FFFFFF #FFCCCC #FFCC99 #FFFF99 #FFFFCC #99FF99 #99FFFF #CCFFFF #CCCCFF #FFCCFF
#CCCCCC #FF6666 #FF9966 #FFFF66 #FFFF33 #66FF99 #33FFFF #66FFFF #9999FF #FF99FF
#C0C0C0 #FF0000 #FF9900 #FFCC66 #FFFF00 #33FF33 #66CCCC #33CCFF #6666CC #CC66CC
#999999 #CC0000 #FF6600 #FFCC33 #FFCC00 #33CC00 #00CCCC #3366FF #6633FF #CC33CC
#666666 #990000 #CC6600 #CC9933 #999900 #009900 #339999 #3333FF #6600CC #993399
#333333 #660000 #993300 #996633 #666600 #006600 #336666 #000099 #333399 #663366
#000000 #330000 #663300 #663333 #333300 #003300 #003333 #000066 #330099 #330033


Bejelentkezés:
Nick:
Jelszó:
Keresés a hozzászólásokban:
Szöveg:
Nick: pontosan
Év: hó: nap: óra: óta
Topicok és felhasználók keresése:
Topic:
Felhasználó:
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Válassz topicot:
TopicnévUtolsó hozzászólás
VendégkönyvG.TIBI 2020.10.24 11:56:43
Illés Lajos Emlékturné 2016Goston 2017.03.19 09:11:11
Műszaki dolgokistvan5555 2017.02.14 23:24:24
Humorcseresznyevirág 2015.07.04 15:03:22
Sportcseresznyevirág 2015.01.11 21:52:41
Ünnepek/születésnap,névnap/cseresznyevirág 2014.01.09 20:40:09
A Zenekarnakcseresznyevirág 2013.12.27 12:39:51
Aranyköpések, aforizmákcseresznyevirág 2013.08.31 17:43:11
Konyhai dolgokcseresznyevirág 2013.07.19 09:52:54
Erdély kirándulásGoston 2010.04.10 21:35:11
Plitvicei kirándulásszürke bagoly 2008.10.26 08:14:38


<<   1   2   >   >>  

Konyhai dolgok   34
cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2013.07.19 09:52:54 (P) 41.
Szóval ma a sárgabaracklekvár elkészítési projekt van műsoron nálam.

... és hogy hogyan függ össze a lekvárfőzés a zenével? Hát úgy, hogy ha Dzsemfix Szuper-t használsz szalicil helyett, amit egyszerre teszünk fel forrni a gyümölccsel, és a felforrásától számított max. 3 percig kell csak együtt főzni, nem pedig órák hosszat mint nagyanyáink idejében a múlt században.

Következésképpen hamarabb sort keríthetek Bródy Kristóf koncert DVD-jének a megnézésére. Ilyen egyszerű az összefüggés.

cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.29 23:44:28 (Szo) 40.
„A zene, az a bor” énekelte Levente Kovács Katival duettben 1978-ban.

„A zene az a bor, a zene a kenyér
Érezd te is úgy, ahogy én.”

Igen, én is úgy érzem, és hozzáteszem, zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.

cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.23 20:35:12 (V) 39.
Régi idők karácsonya:

4-5 éves lehettem, a múlt század hetvenes éveinek az elején jártunk, karácsony reggelén.

Az idő tájt még hírből sem hallottunk olyan kis boltokról, amelyek manapság már majd' minden utcasarkon megtalálhatók, és éjjel-nappal nyitva vannak.

Már akkor éreztem, hogy az az emlék örökké belém ivódik. Kora reggel édesapám elővette a szánkót, és hogy összekössük a kellemeset a hasznossal (bár akkor ennek az összetett kifejezésnek még csak az első részét ismertem), nem egy egyszerű szánkózásra indultunk, hanem egy viszonylag hosszú, de annál kellemesebb útra: édesapám húzta a szánkót, szép lassan szeltük a friss havat, és meg sem álltunk a kenyérgyárig. Mert ha biztosak akartunk lenni abban, hogy legyen friss kenyerünk az ünnepek alatt, akkor célszerű volt közvetlenül a kenyérgyárat felkeresni. Ami különlegesen széppé tette ezt az élményt, az a visszafelé vezető út volt, amikor édesapám az ölembe tette a hatalmas kenyeret (mely valószínűleg azért tűnt hatalmasnak, mert én voltam kicsi hozzá!), melyet pár perce vehettek ki a kemencéből, és nagyon jól esett a meleg az addigra kissé átfagyott testemnek. A friss kenyér illata csak tovább fokozta az élményt, és egyszerűen nem tudtam ellenállni annak, hogy kicsit ne csipegessek (hazáig!) a finom ropogós héjából. Épp ma este idéztük fel otthon ezt a történetet, mely édesapám emlékeiben is éppolyan elevenen él, mint bennem.

cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.16 09:22:25 (V) 38.
Karácsonyi táplálék a léleknek :
http://www.youtube.com/playlist?list=PLyYnsxgdbyMG1KlpXQupmNSw4l1qR8kuv

cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2012.06.23 14:30:10 (Szo) 37.
Tüttyölt ratyli - magyar étel

A magyarról magyarra fordítás a megjegyzéseknél található.

cseresznyevirág Válasz erre (^) (>) (f) 2011.11.19 21:00:22 (Szo) 36.
Kedvencem a jóóó fokhagymás ..... pirítós .... meg a ..... Teletál Ételfutár!

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.17 12:17:33 (Csü) 35.
Mire nem jó ez a fórum.

Hilda Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.16 20:14:00 (Sze) 34.
Gratulálok!
A marhához a 3 óra kell! Szerintem a titok nyitja a soknál is több hagyma, attól lesz jó sűrű a szaftja.
Kedvet kaptam tőled és tegnap marhagulyást főztem. Díjazta a család.
  Előzmény: 33, benzol

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.16 15:30:56 (Sze) 33.
Jó marhapörköltöt már főztem magam is, és ettem is sokszor. Nagyon jót is. Azt a fenomenális, "azannyamindenitdejóóóóó" marhapörköltöt viszont csak ettem már párszor, de főznöm most sikerült először. Hozzáteszem, túl sokszor nem próbálkoztam vele. Ez nem egy egyszerű műfaj, és nem is a pikk-pakk összedobtam valami finomat kategória. Három óra alatt lett kész, plusz előkészítés.
  Előzmény: 31, Hilda

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.16 09:58:26 (Sze) 32.
Profi vagyok, ez a helyzet. Nem szeretek dicsekedni vele, de ha már kérdezted, csak az igazságot mondhatom
  Előzmény: 31, Hilda

Hilda Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.14 19:56:10 (H) 31.
Ennyire profi vagy? Vagy talán most főzted életed első marhapörköltjét? Esetleg eddig még nem ettél jó marhapörköltet?
(Nem bírtam kihagyni!)
  Előzmény: 30, benzol

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.10 14:01:17 (Csü) 30.
Tegnap este sikerült összehoznom életem eddigi legjobb marhapörköltjét. Csak úgy mondom, jó téma, nem?

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2010.02.22 15:12:10 (H) 29.
Teljesen jó recept, egyetértek!
  Előzmény: 28, Goston

Goston Válasz erre (^) (>) (f) 2010.02.21 18:46:07 (V) 28.
Én itthon csináltam a fesztivált, kocsonyát főztem s közben MIEZ-t hallgattam. Van egy tuttijó receptem: a kocsonyának valót, csülköt, fület, farkat, s mi szem-szájnak ingere, langyos vízben többször alaposan átmosom. Ekkor kibontom az első sört. Innenstől kezdve bármelyik szakácskönyvet használom, rossz nem lehet, nem is lett.

Hilda Válasz erre (^) (>) (f) 2007.12.26 23:59:34 (Sze) 26.
Mint 2007 karácsonyának konyhatündére, közreadom az idei karácsonyi gyorsbejgli
receptem:
2400 kemény magyar valutával letipegtem a sarki cukrászdába és félkómás/lázas állapotban magamhoz szólítottam 2 mákos és 2 diós bejlit. Egész jól sikerült. Nem repedt szét, jó ízű volt és hihetetlen gyorsan elkészült.
  Előzmény: 25

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.23 12:39:53 (K) 23.
Bundás alma.
  Előzmény: 22

Hilda Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.14 20:47:26 (V) 20.
Akkor ezt nem ismerem. Tuti fánk receptem is van, de nem kefíres. Az a süti is nagyon finom és egyszerü, amire én gondoltam, és valóban nem azonos az általad említettel.
Ha van érdeklődés, bedobom a kalapba, de nem akarok senkit hívásra kapacitálni.
  Előzmény: 19, benzol

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 19:41:51 (Szo) 19.
Nem, ezt is forró zsíradékban, kiszaggatva kell sütni. Azonnal felpuffad és feljön a felszínre.
  Előzmény: 18, Hilda

Hilda Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 13:20:53 (Szo) 18.
Ismerem az általad említettet is, azt gondolom, de azt sütőben kell sütni tepsiben és nem olajban (ha egyre gondolunk). Lehet variálni, gyümölcsöt keverni hozzá, vagy a tészta feléhez kakaót rakva egy kevert színű és ízű tésztát kapunk.
  Előzmény: 17, benzol

benzol Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 01:53:19 (Szo) 17.
Van egy hasonló receptem, azzal a különbséggel, hogy ott fánknak nevezik, de kefires, az a lényeg. Ja, és nem élesztő van benne, hanem sütőpor. Najó, egészen különböző, ha jobban belegondolok
Az is lehet édes és sós/sajtos is. Ha édes, akkor lehet variálni az édesítővel, pl, méz, vaniliás cukor (ez mondjuk javallott, hogy legyen benne), ilyesmi.
  Előzmény: 16, Hilda

<<   1   2   >   >>