Színváltás: |
|
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.06.14 10:55:24 (Sze) 2009. |
Csak zárójelben: (talán éppen azért maradt meg bennem, mert ez még az az időszak volt, amikor mindenki a TV előtt ült és ugyanazt nézte, de lezt egtöbben a szomszédban tették, mert az utcában csak ott volt még TV) | |
Előzmény: 2007, Jelbeszéd |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.06.14 10:48:22 (Sze) 2008. |
Egy kis segítség: "Real Name: Thomas Hicks. Birth Date: 17th December 1936. Birth Place: London. He was undoubtedly Britain's first great Rock and Roll idol. ... " Elárulom, hogy a megfejtés is itt van már, csak velem kell alaposabban ismerkedni, de ezt csak a végső megoldásnak ajánlom. |
|
Előzmény: 2007, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.06.13 23:05:17 (K) 2007. |
Győztek a brazilok... Igaz, hogy tele vannak sztárokkal, de nekem már elegem van a túlajnározásuktól. Éppen ezért akármelyik európai csapatnak drukkolok. (Persze ettől még a brazilok a legesélyesebbek...) Hulio is eltalálta ! A Tizedes elvtárs c. dalt a Corvina együttes játszotta. Viszont a "gitáros-tv-filmet" még nem tudom. Valami pontosabb időbeli meghatározás kellene. Nekünk speciel 1962-ig nem volt tv. Előtte csak hébe-hóba láttam tv-t. |
|
Előzmény: 1999, hulio |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.06.13 22:18:31 (K) 1999. |
Sziasztok! Nem néztem után. Persze, hogy emlékszem a "tizedes" nótára, de most így hirtelen bizonytalan vagyok, hogy ényi vagy nem ényi. Ha meg teljesen melléfogtam, akkor elnézést. Biztosan a katonaság kései utóhatása. Lilluka, majd megnézem, ha már szóba került, hogy miket írtam Neked (ha még megtalálom) a katonaságról, mert most megint felrémlett egy-két dolog, amit jó lenne elmesélni olyannak, akit érdekel. Más. Eszembe jutott egy régi film. Még valamikor a hatvanas évek legelején, vagy inkább úgy mondom, hogy az ötvenes-hatvanas évek fordulója tájékán játszották a TV-ben. Én akkor, abban a filmben találkoztam először a gitárral, mint az ifjúság hangszerével, és olyan emlékem van, hogy az után a film után lett országosan népszerű hangszerré, egyszerre minden gyerek gitározni akart. Kedves korosztálytársak, jók az emlékeim, vagy úgy gondoljátok, hogy torz az emlékezetem? A filmnek a címe a főszereplő neve volt. Ha most többet nem mondok, ez lehet akár egy kérdés is a brazil-horvát után. Legyen! (Jelbeszéd, mit szólsz hozzá?) |
|
Előzmény: 1984, Jelbeszéd |
<< 1 >> |
|