Színváltás: |
|
Illésfan | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.14 17:22:29 (P) 23238. |
Ennél jobb nem is lehetne A Hobbit. - kritika http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20121212-ennel-jobb-nem-is-lehetne-a-hobbit-kritika-peter-jackson.html |
|
Előzmény: 23236, Illésfan |
Illésfan | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.12.13 21:23:20 (Csü) 23236. |
Most jövök a mai naptól bemutatott klasszikus Tolkien-regény, a Hobbit filmes bemutatójáról... Abszolút tökéletes a film, nagyon látványos és jók a szereplők, sok LOTR-os figura is feltűnik, mint például Gandalf, Frodó, Gollam, Szarumán, vagy éppen a főszereplő, Frodó apja, Zsákos Bilbó. Peter Jackson abszolút kitett magáért, ahogy anno, a LOTR-ban is, fantasztikus munkát végzett. Én már többször olvastam a könyvet, úgyhogy akár a visszájáról is eltudnám mondani a történetet, de szerintem annak a legérdekesebb, aki először hallja/látja. Egyetlen szépséghibája van, hogy még kétszer be kell menni a moziba ahhoz, hogy vége legyen. De talán ez nem is hiba... Szóval ez is trilógia lesz, ahogyan a Gyűrűk Ura is az volt. Tolkien és LOTR rajongóknak abszolút ajánlom, de szerintem mindenkinek tetszene, aki szereti a fantasztikus filmeket és a jó sztorikat. Valamilyen szinten a zenéhez is kapcsolódik... Próbálok idézni egy dokumentumfilmből, amely a Gyűrűk Uráról készült: "Az ellen(hippi)kultúrát három dolog fűtötte: a flower power, a rock and roll, és Tolkien. Sokan mesélték, hogy Woodstockban is rengeteg hobbit jelent meg és mondták, hogy sok Gandalf is volt." Ezen túl pedig a Hobbit találkozott olyan együttesekkel is, mint például a Led Zeppelin, akik be is építették egyik-másik dalukba. 1937-es regény regény filmes adaptációjáról van szó, szóval nem mai, de klasszikus. Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom! |
<< 1 >> |
|