Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Borella | Válasz erre (^) (>) (f) 2010.07.24 03:07:51 (Szo) 19371. |
Most e késői éji órán megy a Duna tévében valami kerekasztal beszélgetés a kultúráról, a szövegekről és versekről az átkosban, egyik vendég Bródy. Most épp archív bejátszáson a Ha én rózsa volnék-ot énekli a fiatal Tini. Megnéztem gyorsan a Duna honlapján, 2010. januári műsor ismétlése, a Kultúta napján adták le: "2:40 Indexre téve – Egy műsor a zsarnokságról '54 1. rész, 2010 Műsorvezető: Szikszai Rémusz Felelős szerkesztő: Gálfi Melinda Milyen lehetett az a hatalom, amely évtizedeken keresztül félt egy mesefilmtől, annyira, hogy újra és újra betiltotta. Egy mesefilmtől a zsarnok királyról /Banovich Tamás: Az eltüsszentett birodalom/. Milyen lehetett az a hatalom, amely félt a daltól, amelyben nyitott ablakokról és kifeszített zászlókról énekeltek /Bródy János: Ha én rózsa volnék/? És milyen lehetett az a hatalom, amely betiltott szót, festményt, szobrot, filmet, színházi előadást, zenét, alkotót? Az első adás vendégei Szörényi László irodalomtörténész, Bródy János zeneszerző-szövegíró, Szakolczai Lajos irodalomtörténész és Szabó G. Zoltán irodalomtörténész." És itt megnézhetitek: http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=605046 |
<< 1 >> |
|