Sziasztok! Nem néztem után. Persze, hogy emlékszem a "tizedes" nótára, de most így hirtelen bizonytalan vagyok, hogy ényi vagy nem ényi.
Ha meg teljesen melléfogtam, akkor elnézést. Biztosan a katonaság kései utóhatása.
Lilluka, majd megnézem, ha már szóba került, hogy miket írtam Neked (ha még megtalálom) a katonaságról, mert most megint felrémlett egy-két dolog, amit jó lenne elmesélni olyannak, akit érdekel.
Más. Eszembe jutott egy régi film. Még valamikor a hatvanas évek legelején, vagy inkább úgy mondom, hogy az ötvenes-hatvanas évek fordulója tájékán játszották a TV-ben. Én akkor, abban a filmben találkoztam először a gitárral, mint az ifjúság hangszerével, és olyan emlékem van, hogy az után a film után lett országosan népszerű hangszerré, egyszerre minden gyerek gitározni akart.
Kedves korosztálytársak, jók az emlékeim, vagy úgy gondoljátok, hogy torz az emlékezetem? A filmnek a címe a főszereplő neve volt. Ha most többet nem mondok, ez lehet akár egy kérdés is a brazil-horvát után. Legyen! (Jelbeszéd, mit szólsz hozzá?)
|