"Sosem felejtlek el!
Én MINI-re jártam a Bem rakpartra. Onnan ismerem Őt. Hívtam a Tolcsvayba, mert Szilvássy Zsoltnak a munkahelye fontosabb volt, mint a"ZENE". Azt mondta,hogy Ő marad, Ő kitart a MINI mellett. Nem Jött! Aztán egy nap felhívott. Ha él még az ajánlatom, jön! - mert elment a Závodi a NON STOP-ba. Attól kezdve 1971 óta velem van, - bocsánat csak volt! - Borzasztó ezt leírni. Igazi hű társam volt.
Aztán amikor a Fiúk összeálltak Fonográfként, és én nem mentem, pedig hívtak, - akkor is velem maradt. Pomázi Zoli mondta, hogy Ő ismeri a Tolcsvay nótákat mind! ..és jött és énekeltük a levelecskét! "Lelkiismeretnek"hívta Latinovits Zoltán,-"Többet ér a Bagó!" szólt Tibi a Zolinak, ha udvarolni akart a kávéfőző nőnek! Aztán 1994-ben, Juli kérdezte, hogy kivel szerettél a legjobban zenélni!...Egri Laci, Czipó Tibi - és a technikus Kis Zoli. Mindenki kapott táviratot és telefont. A Hunyadi klubban kezdtük, és feljutottunk az Égig érő Fára. Rengeteg kilométeren át, mindig hű társ volt! Nagyon, de nagyon hiányzik! Isten Veled Tibi! Majd fenn találkozunk!
Ma hajnalban csendben elhunyt!
Az Irgalmasság Vasárnapján!"
Tocsvay Béla
|