Színváltás: |
|
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2008.02.03 13:18:59 (V) 13310. |
MÓRICZ MISI AZ ILLÉS KLUBBAN Március 1-jén lesz 60 éves MÓRICZ MIHÁLY gitáros, zeneszerző. A Sakál Vokál-ban láttam először az E épületben. Tolcsvayék és a Trió-tól a KITT Egylet, Fonográf, Koncz Zsuzsa kísérő zenekara, NOcoMMent együttesen keresztül Halász Judit zenekaráig életműve ismert. "A Fonográf gitárhangját adta és csodálatosan énekel." "Szerény alaptermészete beárnyékolja magas fokú gitártudását." "Muzsikusi stílusa összetéveszthetetlenül egyedi." - mondja a szakirodalom és zenész kollégái. Gitárjátéka mellett zeneszerzőként is ismertté vált. A teljesség igénye nélkül: Tolcsvayék és a Trió: Kérlek, jöjj velem; Zalatnay Sarolta: Hajnal; Koncz Zsuzsa: Valamikor gyermekek voltunk, Zöld szemem kék, Kornél és Elvira, Száz év, Unom a sok mesét, Örökzöld holdfény, Nem igaz, Csak legyünk rajta túl, Búcsúdal, Közveszélyes játék. Peremartoni Krisztina színésznő "Én ilyen lány vagyok" című gyermeklemezének legtöbb dalát is ő írta. Halász Judit valamennyi lemezén zeneszerzőként szerepel néhány dallal. STÚDIÓZENÉSZKÉNT: Levi, Tini, Tolcsvay Laci és Cseh Tamás lemezein ismerhető fel jellegzetes gitárjátéka és vokálhangja. Több színpadi műben szerepel az István a királytól az Isten pénzéig. NOcoMMent: A legszebb lázadás, Egy kicsit boldog dal, Várok rád éjszaka, Száll a denevér, Nekünk újra szállni kell, Szerelem dönget a ház kapuján, Újra kezdők, Drágám, Nem kalandoznék, Leduda dal, St. Jupát, Még, Óh, ti lányok, lányok, Nincs út hozzád. FONOGRÁF: Szegény kisfiú panaszai, Az első sorban ült, Zöld, sárga rózsa, Műkritika, Menjünk gyerekek, Vihar előtt, Visszatérés. 50. születésnapját a Stefánia Palotában ünnepeltük. Március 7-ére ELFOGADTA MEGHÍVÁSUNKAT AZ ILLÉS KLUBBA. Néhány dalt majd játszik is az FG-4 kíséretében. Szeretnénk még egy-két meglepetésvendéget hívni MISI 60. SZÜLETÉSNAPJÁRA. |
<< 1 >> |
|