Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.11.14 16:00:10 (Szo) 17832. |
Szép napot Mindenkinek! Kicsit részletesebben a tegnapi miskolci ILLÉS klubról... Egy kis megemlékezéssel kezdődött... a "Rohan az idő" hangjára dia készült a klub három éves történéseiből, benne a sok vendéggel, aki megfordult a klubban... Aztán Viktor (a MIEZ énekese) szólóban énekelt rockoperákból részleteket.... közte az "István, a király"- ból is. Érdekes, de itt sokkal jobban "kijött" Viktor jó torka... nagyon szépen énekelt. Molnár Erzsébet (Bözse) már többször volt a klub vendége, de most magával hozta unokahugát, Dorkát, és ketten énekeltek... Koncz Zsuzsa és Halász Judit dalokat - nagyon szépen! Bözse egyébként látható a most bemutatott Halász Judit filmben is, néhány mondat erejéig... (és hadd mondjam el az én meglepetésemet... a műsor előtt, amikor a beállás volt, felkaptam a fejem, hogy de ismerős ez a dal, csak a szövege valahogy nem stimmel... szóltam is, hogy ennek nem jó a szövege! ...hát kiderült, hogy Bözséék, az 1983-as "Helikoffer" lemezről énekelték a "Hullócsillag" c. dalt, aminek dallama ugyanaz, mint a József Attila "Bolyongok" c. versére írt dallamnak, amit mindkét esetben Bródy írt... persze nekem megvan minden Halász Judit lemezem, de a Helikoffer lemezt már nagyon régen hallgattam, s nem is nagyon emléksztem rá, hogy mik vannak rajta... az eset pikantériája, hogy a Bolyongokkal való egybeesésről viszont ők nem tudtak... A "Bolyongok" egyébként Koncz Zsuzsa 1973-as Jelbeszéd c. lemezéhez készült, de József Attilát letiltották.... "lecenzúrázták"... és csak jó harminc évvel később jelenhetett meg... lett aztán a Bolyongok nélkül is épp elég baj a Jelbeszéd lemezzel... ) És természetesen jött a MIEZ, és fergeteges műsort adtak... mint mindig... Legközelebb december 19-én találkozunk, amikor (ha semmi nem jön közbe) Tamás Laci lesz a vendégünk... és nagyon készülünk rá! Néhány meglepetéssel is... de az maradjon meglepetés! |
<< 1 >> |
|