Sziasztok, egy érdekesség Bródyval.
Pigniczky Réka (újságíró-filmrendező) Inkubátor című dokumentum filmjének bemutatója volt jan. 20-án este az Urániában.
A téma az amerikás magyarok világa, ahol a magyar iskolán (is) nevelkedett fiatalok '83-ban előadták lelkesedésből az István a királyt a kaliforniai Sierre Nevada hegyekben, nem tudva szinte semmit az akkori itthoni valóságról, majd több mint 20 év múlva ismét előadták ugyanott, szintén lelkes amatőrökként, de már érett felnőttként.
Itt a honlapon ha az Inkubátor filmre kattintotok, sok érdekeset megtudhattok a filmről, van sok fotó a bemutatóról Bródyval, érdekes cikkek, a Kultúrház m1-es videóján Levente is nyilatkozik, aki meg volt hívva de nem tudott elmenni (ez egy cikk utáni hsz-ból derült ki), van videó a bemutatóról (Bródy a színpadon a rendezőnővel) és egy jó előzetes a filmről.
http://www.56films.com/
Láttam nemrég, hogy az Indavideó új kezdeményezése, hogy komplett magyar filmeket is elkezdett feltenni (a Balaton retro-film már fenn van), és lehet ajánlani is kívánság szerint filmet feltevésre, talán ezt érdemes volna, hogy megnézhessük.
(Tibi, neked írtam erről mailt, az ügyben "érintett" vagyok...)
|