Színváltás: |
|
Borella | Válasz erre (^) (>) (f) 2010.05.06 06:55:05 (Csü) 19084. |
Na végre!!!!! Erre bukkantam: http://video.xfree.hu/?n=1vargaildyko|6d559bf45ed184b448ebc976a2060127#videoloc Köszönet annak, aki feltette ezt a számot, meg egyáltalán, hogy megőrizte! Jaj de jó látni-hallani! Fantasztikus! Muszáj hozzátennem: én végignéztem most minden Illés- (45 év) és Szörényi Levi (65) szülinapos anyagot, riportot, beszélgetést. Én hallottam nem olyan rég Zsuzsa nagyszabású koncertjén, amikor a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel említette Leventét, mekkora stílusérzékkel és tehetséggel zenésítette meg számára Arany János balladáját. És hallottam őt kisebb létszámú közönség előtti beszélgetéseken emlegetni Leventét, kedves emlékeket idézett mindig a közös múltból. Viszont hallottam, illetve nem hallottam, hogy ezekben az évfordulós megemlékezésekben Zsuzsa méltó helyen és méltó módon meg lett volna említve, leszámítva a szinte mindig elmaradhatatlan apró csípéseket, hogy finoman fejezzem ki magam. Tudjuk mindannyian, hogy az utóbbi két évtized változásai mindenféle nézetbeli, ideológiai eltéréseket hoztak ki mindenki személyiségéből, ez sokmindenkit érint, nem csak őket. És hogy ez mennyire megosztottá és sebezhetővé tette a népet, azt talán csak szociológusok, pszichológusok és történészek tudják majd egyszer megfejteni, mikor a nemzeti idegrendszer megnyugszik végre, ki tudja, mikor. De addig is, ezt a közös múltat - szakmailag, emberileg, és egyáltalán, mint egy korosztály közös idolját jelentő Nagy Korszakot, és mára már mint egy ország beatzenei legendáját - nem kéne megtagadni, lenullázni, mintha nem is lett volna. És büszkén és mindenen felülemelkedve kéne beszélni róla. Igen, az idő múlása mindenkit megvisel, pláne mikor veszteségek érik, erről beszélt Levente is. Javaslom tehát a szám refrénjének megfontolását: "...addig szeress, amíg látsz.." |
<< 1 >> |
|