Szép Napot Mindenkinek!
Kicsit megkésve (egész héten el voltam havazva), de szeretnék reagálni az 1990-es Népstadionban megrendezett ILLÉS koncertre.
Igen, minden úgy volt (van), ahogy Tibi leírta.
Olvastam valahol, hogy azért rendezték meg előtte az "István, a király" rockoperát, mert attól féltek, hogy "csak" az Illés koncert miatt nem lesz telt ház... Pedig az lett volna! Az emberek 99%-a az Illés miatt ment oda. Én is. Persze attól még csodálatos élmény volt az "István, a király" is. Emlékszem, az előadás alatt azon törtem a fejem, hogy hol a fenében lesz a koncert, hiszen a szünetben képtelenség elbontani azt a hatalmas díszletet... És aztán frappánsan megoldották... Csak a színpadon lévő dobogó tetejét kellett leemelni, és ott volt alatta elkészítve az Illés színpad...
Az a kislemez, amit Tibi említ (az utolsó Illés kislemez) megjelent két variációban is. Egy normál kislemez tokban, rajta az ILLÉS logóval, és egy kis füzet hátuljában, a füzet mellékleteként, amiben a koncertről és a rockoperáról írnak... A füzet színes borítója nagyon ötletes!!! Az égbolton az ILLÉS jelvény a nap, alatta István király jelvénye, ami rávetítődik az egész Kárpát medencére...
Boldog vagyok, hogy ott lehettem. Ettől nagyon koncertélményem csak az 1981-es Illés koncert volt...
|