Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2010.12.30 11:51:11 (Csü) 20088. |
Kedves Fórumosok! Úgy is, mint aki jelent voltam Levente koncertjén, s úgy is, mint aki hallott már zenét, veszem a bátorságot, és kritikát írok a koncertről. De hogy ne vádoljon senki elfogultsággal, kétféle kritikát írok. Egy negatív és egy pozitív kritikát. NEGATÍV KRITIKA Mint szigorú kritikus, a következő észrevételeket szeretném tenni Szörényi Levente „Hattyúdal” koncertjéhez. - Szörényi Levente már elbúcsúzott 1984. december 14-15-16-án. Akkor most miért kellett ismét? Igaz, az még abban a BS-ben volt, ami leégett. Ebben az új BS-ben (hivatalosan Papp László Budapest Sportaréna) még nem búcsúzott. - Drága volt a jegy… eddig csak a feleségemnek mondtam, hogy „drága”… most már erre is. - Amíg sorban álltunk kapunyitáskor, fázott a lábam. Miért nem nyáron búcsúzott Levente? - A kedvenc sörömet nem találtam a büfében. (a márkát nem írom le, mert az reklám lenne) - Közel volt az előttem lévő sor, és nem tudtam kinyújtani a lábamat. - Három óra egy helyben ülve biológiailag is sok. Legalább egy kacsát adtak volna… - Ahol ültem, onnan nem lehetett látni minden kivetítőt. Elvártam volna, hogy felém fordítsák valamennyit. (hogy a másik oldal nem látta volna? Kit érdekel… ) - A nagyzenekar második sorában a jobb kettes vonós hangját nem hallottam tisztán. - Mi az, hogy az operaénekesek nem voltak korhű ruhában? Ez hallatlan! - A „Légy jó kicsit hozzám” dal közepén, a gitárszólónál azt szokta mondani Levente: - Gyere Tini! …akkor most miért nem mondta, hogy: - Gyere Laci! (Baranszky László) - Miért nem vette műsorra Levente a következő Illés dalokat: Mindig veled, Alig volt zöld, Nem érti más csak én, Nyári mese, A beérkezett levelekre válaszolva, Téged vár, Nehéz az út, Téli álom, Nem hiszem, A bolond lány, Légy egy napra a kedvesem, Rock & roll Rézi, Mondd hogy nem hiszed el, Emlékszem esténként, Ígérd meg, Reklám úr, Lusta vagyok, Két év nem sok, A Kati jött, Approximáció, Human Rights, Nekem oly mindegy, (és most csak olyan dalokból válogattam, melyeket egyik Illés koncerten sem játszották… a Fonográf dalokról nem is beszélve… ennek hiánya miatt még fontolgatom, hogy az alkotmánybírósághoz fordulok…) - És végül, elvártam volna, hogy a végén Levente egyenként kezet fogjon minden nézővel. Na majd a legközelebbi búcsú koncerten… POZITÍV KRITIKA Szép volt Levente! Köszönjük! S nem csak ezt a koncertet, az elmúlt 45 évet is! |
<< 1 >> |
|