Színváltás: |
|
skubicsek | Válasz erre (^) (>) (f) 2011.12.07 11:14:00 (Sze) 21403. |
Kedves Klubtagok! Az 1951-ben épült legendás Fővárosi Művelődési Ház (FMH) december 21-én ünnepli fennállásának 60-ik évfordulóját, mely remélhetőleg egyben a régi épülettől való megválást is jelenti, és a mellette épülő új épületbe való költözést is. A legendás FMH-ban több klub mellet itt jött létre a Magnós Klub is B. Tóth Lászlóval és Keresztes Tibor, alias Cintulával, ez számunkra igen nagy jelentőséggel bírt. Ugyanis a 60-as években nyugaton már javában tombolt a beat őrület, az akkori szórakozási lehetősségeink pedig igencsak korlátozottak voltak. Terta vagy Mambó magnóinkról hallgattuk a zenéket, melyeket főleg a Radio Luxemburgból és a Szabad Európa Rádióból vettünk fel. Az akkori zenekarok is felvették esténként a más módon szinte elérhetetlen nyugati slágereket, másnap gyakoroltuk, és este már játszottuk is az új számokat. Ezért is volt számunkra nagyon fontos ez a klub is, hiszen az akkoriban hozzáférhetetlen nyugati lemezeket itt cserélhettük és másolhattuk is. Az FMH-ban a’60-as évek zenekarainak színe-java megfordult, de a legismertebb és legsikeresebb az ILLÉS volt. 1968. szeptember 17-én az FMH és az Illés együttes közösen megalapította az Illés-Klubot, ami közel 6000 tagjával egyedülálló kezdeményezésnek számított. A klubnapok helyszínéül a Körterem szolgált, ahol sokszor hatszáznál is többen hallgattuk az Illést, Szörényit, Bródyt, Koncz Zsuzsát. Ez a klub örömünkre 1973-ig - az Illés együttes feloszlásáig - működött. 1992. december22-én az un. Illés Karácsony után Gittinger Tibor és Hegedűs (Indián) László megalapították az Illés KluBOSCHok Baráti Körét, melynek jelenleg is az FMH ad helyet. A korabeli legendás szórakozóhelyek, mint pl. az Ifjúsági Park, a Metro Klub, a VIA már rég megszűntek, de a 60 éves FMH 1951 óta folyamatosan üzemel és reméljük, hogy az új épületbe átköltözve is még sokáig bulizhatunk a Classic Beat Club-ban is. A Ház névváltásai: 1951. december 21: Pamuttextil Művelődési Ház 1954. november 1: Dallos Ida Kultúrház 1959. április 30: Szakszervezetek Kultúrotthona 1961. december: Fővárosi Művelődési Ház 1979. március 19: Szakszervezetek Fővárosi Művelődési Háza 1993. SZMMIE Fővárosi Művelődési Háza 2000. TEMI Fővárosi Művelődési Háza 2011. december 10-én a Classic Beat Club-unkban mi is szeretnénk köszönteni a Művelődési Házat 60 éves jubileuma alkalmából úgy, hogy az elmúlt 6 évtized evergreen slágerlistás dalaiból állítjuk össze műsorunkat. Szeretettel várunk Mindenkit a szombati Classic Beat Club-unkba. Kubicsek (Pemete) Sándor Classic Beat Band: http://www.youtube.com/user/skubicsek?feature=mhee#p/c/0/SuoDkzPtvlw Plakát: http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/classicbeatband/uploads/ClassicBeatClub2011.12.10-ibuliplakatja.jpg A Fehérvári út 47. szám alatt van egy hely, ahová valamiért mindig érdemes ellátogatni! |
<< 1 >> |
|