Színváltás: |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 22:53:15 (Szo) 22182. |
Köszönöm szépen. Most már neked köszönhetően tudom, hogy mely együttesek dalai voltak eredetileg a "Little Baby" és a "Bucket Seats" című dalok. Most kerestem meg őket a YouTube-on kíváncsiságból, de a linkeket nem másolom be ide, mert ez itt nem a külföldi reklám helye. Én 2005 nyarán vásároltam meg az összes Illés lemezt CD-n, közte a "Ne sírjatok, lányok!" című CD-t, és ez is a 2000-es kiadású - innen ismerem a "Little Baby" című kislemez dalait. Az még az érdekesség a "Ne sírjatok, lányok!" című CD-n, hogy a borítóján a "Köszönet illeti..." felsorolásban felfedeztem Tibi nevét is. |
|
Előzmény: 22181, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 22:21:29 (Szo) 22181. |
A "Little Baby" c. dal 1965-ben jelent meg egy négyszámos kislemezen. EP 7315 Protonok tánca (Illés Lajos) Séta az aranyhúrokon (Szörényi Levente) Little Baby (Shannon-Benett) Bucket Seats (Don Oldsfield) A "Little Baby" a The Blue Rondos, a "Bucket Seats" pedig a The Routers együttes dala eredetileg. A kislemez anyaga rajta van a 2000-ben megjelent "Ne sírjatok lányok!" c. CD-n, ahol az 1973-as LP anyaga után tíz bónusz dal is szerepel. A kislemez megjelenésekor még hattagú volt az ILLÉS zenekar, még Illés Károly is az együttes tagja volt, és Körmendi János volt a dobos. A Bucket Seats c. számban Illés Károly szaxofon játéka is hallható. |
|
Előzmény: 22179, cseresznyevirág |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 18:45:11 (Szo) 22179. |
Tanultam egy kicsit olaszul, és nekem ez az "ostinato" olyan olaszos hangzású szónak tűnt, ezért utánanéztem az olasz-magyar szótáramban, mert furdalt a kíváncsiság. ostinato = (melléknév) makacs, nyakas; (főnév) 1. makacs ember 2. (zene) ismétlődő zenei motívum Egyébként nekem tetszik a "Little baby" című dal is, és ez is nyugodtan megfért volna a válogatáslemezen, mint ősrégi Illés dal. Viszont gyanítom, hogy inkább felvette az Illés a repertoárjába, de nem az ő szerzeményük. Ezt az is alátámaszthatja, hogy Bródy dalszövegei között nem volt találat. |
|
Előzmény: 22178, ummagumma |
<< 1 >> |
|