Színváltás: |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.06.11 22:55:35 (H) 22302. |
Tibi, köszi szépen, hogy felhívtad a figyelmet arra, hogy létezik az Archívumban képes, sőt szöveges beszámoló a Popfesztiválról, különben olyan nekem az Archívum, mint a rengeteg erdő, ahol könnyű eltévedni kellő útbaigazítás híján. Nem voltam meglepve, amikor azt olvastam a cikkben, hogy Illésék nagyszerűek voltak, és hogy Levente "leénekelte" az egész mezőnyt. Szeretnék minél több ilyen korhű személyes beszámolót olvasni ezen a fórumon, amit Te írtál, a "régi öregektől", akik szívükben ma is fiatalok! |
|
Előzmény: 22297, G.TIBI |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.06.11 10:04:25 (H) 22297. |
Valódi visszaemlékezés az első magyarországi Popfesztiválról Több régi Illés Klubossal már az előző nap leutaztunk Miskolcra. A helyi rendőrség nagyon félt ettől a rendezvénytől. Minden popfesztivál gyanús embert elvittek. Nekünk is csak nagy szerencsével és a helyi viszonyok ismeretével sikerült megúsznunk a bekasznizást. Bródy ezt köszönte meg a Rendfenntartó Erőknek. A történet és a következményei ismertek. A saját hangfelvételem őrzi a bulit az "államellenes izgatást". A KITT-EGYLET a következő dalokat játszotta: - Mondd, mire vársz - Szoríts erősen - Elbújtam - Valahol egy lány - A napfény - Légy jó kicsit hozzám - Kislány, add a kezed - Good Bye London - Ne sírj kedvesem A hangosítást Szabolcs irányításával Jánossy Győző és Kiss Zoltán végezték. Még egy Illés vonatkozású adalék az 1973-as Popfesztiváltól: a P. Mobil együttes a miskolci bulin játszotta először a Prézlidalt, amely a Kéglidal paródiája. A hazai poptörténelemnek és személy szerint nekem is örök emlék marad a miskolci Popfesztivál. A Popfesztiválról több képet találhatsz az ARCHÍVUM - ILLÉS - 1965-73 részében. |
|
Előzmény: 22295, cseresznyevirág |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.06.10 23:05:46 (V) 22295. |
Diósgyőr, Popfesztivál -1973- kis magyar Woodstock Micsoda véletlen, hogy éppen ma 39 éve volt ez a popfesztivál! „Ezen a néven is emlegetik az 1973. június 10-én (vasárnap) 10.00-21.00 óráig (ennyi időre volt engedély) megrendezett első nagy vidéki fesztivált, a diósgyőri rockfesztivált (helyesebb a pop-rockfesztivál elnevezés, a fellépők névsorára tekintve). A helyszín a miskolci (diósgyőri) DVTK stadion, 20.000 ember, 14 zenekar, 2 szólista, 3 műsorvezető (Keresztes Tibor "Cintula", Dévényi Tibor, B. Tóth László). Az előzmény: a Molnár Béla Ifjúsági Házban működött egy Tolcsvay klub, akinek vezetője, Kurucz Attila vetette fel Tolcsvay Bélának az ötletet egy vidéki, miskolci ifjúsági park létrehozásra, a fesztivál teljes bevételét ennek a parknak a létrehozására kívánták fordítani. A helyszínt a DVTK sportklub elnöke biztosította, a zenészeket s a műsort Tolcsvay Béla szervezte, a berendezéseket a zenekarok adták össze, kamionok hozták a helyszínre s Szörényi Szabolcs vezetésével technikusok tömege lőtte be. A fellépők között a hetvenes évek pop-rock színterének ismert előadói szerepeltek, kivéve a külföldön lévő Omegát, a Siófokon koncertező LGT-t és a pont akkor megalakuló Skorpiót.” |
|
Előzmény: 22294, G.TIBI |
<< 1 >> |
|