EDDA legenda az Miskolci ILLÉS Klubban
A tíz éve működő Miskolci ILLÉS Klub gyakran hív vendégeket, elsősorban neves zenészeket, a hőskorból. Nem elsősorban zenélni jönnek, hanem beszélgetni. De szinte kivétel nélkül beszáll mindegyikük egy-két szám erejéig a Miskolci Illés Emlék Zenekarral játszani.
Pénteken este az EDDA együttes egykori basszusgitárosa, Zselencz László (Zsöci) volt a vendégünk. Előzetesen a MIEZ karácsonyi hangulatot teremtett, majd egy jó órát beszélgettem a vendéggel. Sok érdekességet, kulissza titkot tudtunk meg. Zsöci az EDDA után játszott a P. Box, Metal Company, Beatrice, Dinamit együttesekben is. Eljátszotta-énekelte egy szál gitárral az "Álmodtam egy világot" c. EDDA slágert, majd a szünetben készséggel dedikált, és fényképezni is lehetett vele. Ezt követően a Miskolci Illés Emlék Zenekarban átvette a basszusgitárt, és eljátszott három ILLÉS (Az utcán, Ne gondold, Óh kisleány) és egy EDDA dalt, a közönség nagy örömére. Zsöciben egy szerény, szimpatikus embert ismerhettünk meg, akit nem szédített el a több évtizedes siker és népszerűség. A mai "megasztárocskák" tanulhatnának tőle.
Nagyon sokan voltunk, de ez már nem újdonság... A táncparkett kicsinek bizonyult. Közben derült ki, hogy a technikusunk, Béci az 50. születésnapját ünnepelte.
Nagyon szép évet zártunk. Ebben az évben ünnepelte a MIEZ és a Miskolci Illés Klub is a 10. évfordulóját. Vendégünk volt Szörényi Levente, Bródy János, Tolcsvay László, Novai Gábor, Szyksznian Vanda, Csomor Csilla, Zselencz László... és még lehet, hogy kihagytam valakit...
Találkozunk 2017. január 20-án.
Boldog Karácsonyt és Eredményes Új Esztendőt Kívánunk Mindenkinek!
|