Én is a pesti, "aranyos" Illés klubról tudok írni, néhány kiegészítés Hilda beszámolójához az én szemszögemből.
Phoenix/Echo hozta a már szokásosnak mondható jó produkcióját (a klubon kívüli fellépéseiknek is igyekeztem nézője, hallgatója lenni), Varannai még tudta fokozni a hangulatot.
Ayala műsorából Cseh Tamás megidézését emelem ki.
Aztán FG-4, először két Beatles-szám (elnézték volna a fiúk a naptárat?, de nem, FG-4 felirat van a dobon, mégiscsak október 9. van, Illés klub kell legyen), szól a Birthday (nyilván születésnapja van valakinek, csak hát a tudatlan, felkészületlen, mint én ...), aztán Imagine (itt már gyanús az ügy, John Lennon az ünnepelt), így is van, amint aztán ez szóban is megerősíttetik. Maj még egy születésnapos, őt már magyarul a Boldog, boldog, boldog születésnapot... nótával köszöntik, és ő Gyuri, a dobos (nem úgy Dobos mint Laci, ő csak kis"d"obos - hülye vicc, bocs), lényeg, hogy Őt is Isten éltesse . Még Gyurinak szól a Történet M-ről, mert szereti (én is!), aztán meg jönnek sorban tovább az Illés/Fonográf számok szépen, élőn, keményen, lágyan, mikor mi kell. Talán egyik csúcs az "Az a lány, akit szerettem...", talán a másik csúcs az "Élünk és meghalunk" zongorája, talán mindegyik szám csúcs. Jó volt. Köszönjük!
|