Péter, szerintem az ide írók nagy többsége nem szokot fikázni.
A "gazdsági okok" jelző mögött nagyon sok minden húzódhat meg,amiről mi nem is feltétlenül tudunk, vagy nem is tartozik a klub népesebb közönségére. Olyan dolgok is,amikről akár jobb, ha nem is tud mindenki.
Viszont azt is tudomásul kell venni, hogy ez a zenekar profi a szónak abban az értelmében, hogy a zenélésből él, nekik ez a munkájuk, és ez a szakma Magyarországon elég ingoványos terep, egy szűk rétegen túl, nagyon nehéz megélhetést találni.
És utána mérlegelni kell...
Másrészt nem arról van szó, hogy nem fognak többet Illést játszani...az FG-4 ugyanaz marad, ugyanúgy Illés-Fonográf Emlékzenekar, csak más keretek között.
Hangsúlyozom, hogy ez természetesen szigorúan az én véleményem, mint ahogy az is, hogy ha én lennék egy klub házizenekara és időnként anonim emberek abból a társaságból - akiknek gyakorlatilag ingyen játszom, lelkesedésből, és elvileg szeretnek - meglehetősen gerinctelen módon fikáznának, míg mások sorozatosan megnehezítik a dolgomat,az én lelkesedésem bizony lehet, hogy elszállna, mint egy könnyű kismadár...
Szóval azt nem tudhatjuk, milyen indokok húzódnak meg a háttérben , de úgy gondolom, nyomósnak kell lennie egy ilyen döntés meghozatalához, ugyanis az FG-4-nek nagyon nagy dolgot jelentett az Illés Klubban való zenélés. Ebbe is bele lehet gondolni.
|