Kis pontosítás a legutóbbi klubestünk kapcsán.
A Hundows játszott egy régi, instrumentális Illés számot, Tibi aztán felelevenítette, hogy egy bakelt kislemezen a Little Richard hátoldalán szerepelt és Régi, szép napok a címe. Nekem valami nem stimmelt ezzel, de nem foglalkoztam vele. Aztán az elmúlt szombaton a Gitárzenekarok találkozóján ismét hallottam a Hundows-tól a számot és utána előkerestem a kis SP 472-t a Régi, szép napokkal, meg is hallgattam és világossá vált, hogy a Hundows nem ezt a számot játszotta, hanem az Üzenet Eddynek címűt, szintén Levente szerzeménye, ami - közben utána néztem - három évvel korábbi, 1965-ös lemezen van, SP 260, a Johnny guitarral együtt. A végső lökést az adta, hogy a gitárbulin a főszervező Lovasi Gábor megemlítette, hogy úgy tudták, ez a szám az Üzenet Eddynek, de az Illés klubban azt mondták, a Régi, szép napok.
Nos, az igazság náluk van, ez a Hundows feldolgozás az Üzenet Eddynek, de ... el lehet játszani a Régi, szép napokat is, ebben kicsi vokál-szerűség is van. Itt a feladat kedves Hundows
|