Igen, pontosan így van!
Én legalábbis pont ennek elmúlását vártam sokáig és reméltem a változásokkal, de ehelyett méginkább úgy lett. A hatalom és pénz diktálta "igazságok" vetekszenek az ideológiailag kreált kötelező "igazságokkal". Pláne ha még utóbbi is belekeveredik, na az a hab a tortán.
De visszatérve az adatközlés pontatlanságára, ez azért a mi időnkben rádióban, tévében nem fordulhatott elő, azért akkoriban ilyesmire sokat adtak, nem jelenhetett meg nagy nyilvánosság előtt ekkora baklövés.
Amúgy az Ezek a fiatalok nekem az a felejthetetlen emlékem, hogy már gimnazistaként, egy picike évtizeddel a Nagy Generáció után kullogva, íly módon mindenről messze lemaradva érezve magam, bepótlandó a Nagy Múltat, amiből kimaradtam, külön vadásztam a mozikban erre a filmre és nagy sokára valahol számomra nagyon messze, egy pesterzsébeti kis rozoga moziban leadták párszor, oda kicaplattunk egy barátnőmmel, hogy végre láthassuk ezt a filmet. Hú mekkorát nosztalgiáztam a régi szép időkről én akkor, a 70-es években! Milyen relatív minden.
|