Szerintem mindannyian Szilvásvárad környékén jártunk. Amikor a többség megindult lefelé az Istállóskői Ősemberbarlangtól, mi átballagtunk Istállóskőre, és hipp-hopp két-két és fél óra múlva már vissza is értünk a Fátyolvízeséshez. A képek alapján mindjárt vissza is nézem a pontos időpontokat. .... Szóval 12:10-kor indulás az Ősemberbarlangtól, 13:25 Istállóskő, pihi, kaja, verősfényes napsütés. Kb.14:30-kor szalajkavölgyi könyvtár , pihi, olvasgatás. 15:20 Fátyolvízesés -> 15:30-tól kb. fél óra vagy max. 3/4 óra hosszú eső (de semmiféle égszakadás, földindulás ) Aztán 18:00-tól irány a Milleniumi kilátó, útközben annyi eső volt, hogy mire felvettem az esőkabátot, már el is állt. Végül 19:00 környékén max. 15-20 perc szakadó eső, mi meg fönn a kilátóban. Utána meg jött az ABSZ buli, ahol már tényleg szakadt az eső. Itt sokkal jobban megáztam, mint napközben, mialatt egy bárszéken egyensúlyozva pusztakézzel húztam ki a falból az Illés Klubos molinókat tartó szögeket. De ez se volt vészes, egy korsó sör elfogyasztásának időtartama alatt bőven megszáradtam.
Lehet, hogy mégsem ugyanott voltunk? Vagy csak nálam más a definíciója az eső, villámlás és félelmetes szavaknak?
|