Egy jó barát emlékére!
Ahogy olvastátok Tibitől, elhunyt Kiss Zoli a Tolcsvay és a Fonográf együttes technikusa. 1971-től 1973- ig dolgoztam vele a T&T-nél (Tolcsvayék és a Trió). Nagyon jó baráti társaságba csöppentem bele, amikor "roadolni" kezdtem a zenekarral, és ennek egyik meghatározó egyénisége volt a Zoli. Mindig vidám volt, és roppant találékony, ami abban az időben elengedhetetlen volt a jó technikus fogalmához. A 70-es évek elején, még elég pocsékul álltunk felszerelésekben, nem volt egyszerű beszerezni a zenekari cuccokat. A másik két erénye az alaposság, és a szívósság volt.
Soha nem felejtem el, hogy napokig gyakoroltuk, hogy fér el egy komplett zenekari motyó, valamint nyolc ember egy Ford tranzitban. A szabad időnkben, pedig a reggelbe nyúló bridzs partikat a Márvány utcában, ahol lakott, közben szólt a King Crimson és a Jethro Tull vagy a foci partikat a zenekarral a Városmajorban. Később a "magán" életben is szívósan küzdött, hogy a család, ne nélkülözzön, és minden rendben menjen. Nagyon fog hiányozni! Az égi zenekar, egy nagyszerű road-al lett gazdagabb, mi meg egy nagyszerű baráttal szegényebb.
Zoli nyugodj békében!
|