Halász Judit interjú részlet.
"Ezután kezdtem el nyaggatni Bródyt, hogy írjon nekem egy dalt, ő pedig egyszer csak kötélnek állt, és megírta a Csiribiri-t. Aztán született még egy dal egy televízió-műsor felkérésére - ez volt a Micimackó. Akkoriban nem volt divat, hogy az Illés kísérőzenekarként álljon valaki mögé - talán Koncz Zsuzsa volt az egyetlen kivétel -, így Tolcsvayék lettek a zenészeim. Ők is azt mondták, Bródy majd bemegy velem a Hanglemezgyár igazgatójához, Bors Jenőhöz, és elintézi, hogy legyen egy lemezem. Mondtam: "Na, ne vicceljetek!" De Tini tényleg eljött velem, Bors Jenő meg majdnem lefordult a székről, mert addigra én már ismert színész voltam. Nem értette, mit keres az Illés és Halász Jutka együtt, de ránk hagyta. Azt mondta: "Jó, csináljátok!" Így született az első lemez. Aztán egyszeriben felbukkant egy csomó színész, aki lemezt akart csinálni, és Bors Jenő ezzel az indokkal meg akart szabadulni tőlem. Azt mondta: "Neked már van egy lemezed, most hadd jöjjön más." De a lemezem nagyon jól fogyott, aranylemez lett (akkor még százezer eladott példány volt az aranylemez), és kénytelen volt beleegyezni a folytatásba."
http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20121007-halaszkam-te-egy-zseni-vagy-halasz-judit-interju-esos.html
|