Az interjúban Oszi elmondja, hogy saját maga tanult meg dobolni.
Érdekességként említeném, hogy Richard Starkey első dobfelszerelését nevelőapjától kapta. Dobolni szintén egymaga tanult. George Martin, aki zeneiskolát végzett, és a Beatles-ben a zenei rendezésért, hangszerelésért volt felelős, jó érzékkel vette fel Ringo-t Pete Best helyére.
Azért gondoltam, hogy Pásztory Zoli Oszival szemben profi dobos volt, mivel ő konzervatóriumot végzett, tehát nem autodidakta módon sajátította el a dobolást. Persze nyilván Levi már kellőképpen megismerte Oszi játékát, és nyilván Oszi is rengeteget gyakorolt azért, hogy ő lehessen a Fonográf dobosa. Tehát Levi hasonlóan jó érzékkel vette őt be a Fonográfba, akárcsak George Martin Ringo-t a Beatles-be.
Szerintem akinek van kellő ritmusérzéke, az sok gyakorlással és szorgalommal meg tud tanulni dobolni egymaga. Talán még én is, viszont a gitározást már nem olyan biztos, hogy képes lennék egymagam elsajátítani (erre nekem egy emberöltő is kevés lenne).
Apropó, jelent meg a Fonográf együttesről könyv? Én abban a tudatban voltam, hogy Levi alapította a Fonográf együttest.
|