Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Konyhai dolgok | |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.16 20:14:00 (Sze) 34. |
Gratulálok! A marhához a 3 óra kell! Szerintem a titok nyitja a soknál is több hagyma, attól lesz jó sűrű a szaftja. Kedvet kaptam tőled és tegnap marhagulyást főztem. Díjazta a család. |
|
Előzmény: 33, benzol |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.14 19:56:10 (H) 31. |
Ennyire profi vagy? Vagy talán most főzted életed első marhapörköltjét? Esetleg eddig még nem ettél jó marhapörköltet? (Nem bírtam kihagyni!) |
|
Előzmény: 30, benzol |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.12.26 23:59:34 (Sze) 26. |
Mint 2007 karácsonyának konyhatündére, közreadom az idei karácsonyi gyorsbejgli receptem: 2400 kemény magyar valutával letipegtem a sarki cukrászdába és félkómás/lázas állapotban magamhoz szólítottam 2 mákos és 2 diós bejlit. Egész jól sikerült. Nem repedt szét, jó ízű volt és hihetetlen gyorsan elkészült. |
|
Előzmény: 25 |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.14 20:47:26 (V) 20. |
Akkor ezt nem ismerem. Tuti fánk receptem is van, de nem kefíres. Az a süti is nagyon finom és egyszerü, amire én gondoltam, és valóban nem azonos az általad említettel. Ha van érdeklődés, bedobom a kalapba, de nem akarok senkit hívásra kapacitálni. |
|
Előzmény: 19, benzol |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 13:20:53 (Szo) 18. |
Ismerem az általad említettet is, azt gondolom, de azt sütőben kell sütni tepsiben és nem olajban (ha egyre gondolunk). Lehet variálni, gyümölcsöt keverni hozzá, vagy a tészta feléhez kakaót rakva egy kevert színű és ízű tésztát kapunk. | |
Előzmény: 17, benzol |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 22:05:17 (P) 16. |
Szevasztok! Nekem van egy lusta asszony kefíres lángos receptem. Azért e találékony megnevezés, mert ennek a tésztáját összedolgozzuk (robot gép segítségével még egyszerűbb) és egy tálba a hűtőbe rakva akár egy-két hétig is eláll, nem kell azonnal kisütni. Jó mert, ha kedved szottyan egy kis lángost enni, vagy nem olyan nagy a család, hogy érdemes lenne macerás kidolgozásba, kelesztgetésbe kezdeni, a hűtőből kiszedve, előmelegített tányérra kiadagolva kb. 10-l5 perc alatt megkel és már süthető is. Arra kell figyelni, hogy a hűtőben is kel a tészta, minimum duplájára, tehát akkora tálat kell választani, mert képes a hűtőrácsra kiterpeszkedni (én olajjal ki szoktam a tálat kenni és sütés előtt is olajba mártott kanállal veszek belőle és olajozott tányérra rakom, így nem ragad).Mi fokhagymásan, tejfölösen, sajtosan szeretjük. Érdemes kipróbálni. Tehát a hozzávalók: 1 kg liszt 1 doboz kefír 1 tojás ½ liter tej 1 kávéskanál só 1,5 csomag (6 dkg) élesztő |
<< 1 >> |
|