Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2010.04.11 14:14:47 (V) 18956. |
Szép napot Mindenkinek! Hazánkban 1964 óta tartják április 11-én, József Attila születésnapján a költészet napját. Ez alkalomból összeszedtem pár olyan megzenésített József Attila verset, melyet magyar popzenekarok, illetve előadók énekeltek. (A teljesség igénye nélkül! És nagyon szívesen venném, ha valaki tudna még ilyet! ) Barbaro - Bánat Ghymes - Koldusok Halász Judit - Hull a levél Halász Judit - Kép a tükörben Halász Judit - Altató HBB - A hetedik HBB - Tiszta szívvel HBB - Nagyon fáj Kex - Tiszta szívvel Kex - A hetedik Koncz Zsuzsa - Ringató Koncz Zsuzsa - Hull a levél Koncz Zsuzsa - Kertész leszek Koncz Zsuzsa - Rejtelmek Koncz Zsuzsa - Betlehemi királyok Koncz Zsuzsa - Nyolcesztendős lányok Koncz Zsuzsa - Tedd a kezed Koncz Zsuzsa - Altató Koncz Zsuzsa - Szállj költemény Koncz Zsuzsa - Bolyongok Koncz Zsuzsa - Egyszerű ez Kormorán - Rejtelmek Kormorán - Tószunnyadó Kormorán - Betlehemi királyok Kormorán - Jut az ember Kormorán - Bíztató Nagy Feró - A tömeg Profán - Tiszta szívvel Sebő - Rejtelmek Syrius - Tiszta szívvel Vincze Lilla - Mámor És hát természetesen Hobónak van egy teljes József Attila nagylemeze (Magyarország messze van) és tudom, hogy a Sebő együttes is előadott több megzenésített verset is, de azok nincsenek a bírtokomban... Tehát ha valaki tud még, megköszönném, ha megírná... |
<< 1 >> |
|