Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2011.03.03 20:35:35 (Csü) 20385. |
Szép Estét Mindenkinek! Ugye elnézitek, ha most nem a zenéről írok... Éppen ma 90 éves a legnagyobb élő magyar karikaturista, Kaján Tibor. (Miskolcon született 1921. március 3-án) A fiatalabbak nem tudom ismerik-e egyáltalán, mert manapság nagyon kevés újság közöl karikatúrát. Valaha a Ludas Matyi, majd a Tükör c. lap rajzolója volt. Számtalan kötete jelent meg, és sok kitüntetést is kapott. De ha valaki mégsem tudná, hogy hol van a helye Kaján Tibornak a magyar karikatúrában, hát megpróbálom néhány hasonlattal illusztrálni: Olyan ő a magyar karikatúrában, mint Puskás Öcsi a fociban, vagy Papp Laci az ökölvívásban. Olyan ő a magyar karikatúrában, mint Latinovits Zoltán a színészetben. Olyan ő a magyar karikatúrában, mint Erkel Ferenc a zenében. Olyan ő a magyar karikatúrában, mint Arany János, vagy József Attila a költészetben. De hogy közelebbi időből is mondjak példát, olyan ő magyar karikatúrában, mint Szörényi Levente a popzenében. ...persze, én elfogult vagyok vele, mert nekem mindig ő volt a kedvenc karikaturistám... Isten éltessen Tibor bácsi! |
<< 1 >> |
|