Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Borella | Válasz erre (^) (>) (f) 2011.05.06 04:22:07 (P) 20730. |
A Duna tévén futó Illés-sztori nyomaira a televízió honlapján továbbra sem találtam, de a film adatait megtalálva látom, nem a tévécsatorna saját produkciója, gondolom ezért nem nézhető náluk vissza, mint a Kézjegy vagy a MIEZ vendégszereplése. (Sajnos az eddig leadott részeket nem tudtam megnézni minden szándékom ellenére, én is egy dvd-elérhetőségben reménykedem, bár egyelőre nem adják ki sajnos.) A film adatai a Port.hu-n: http://port.hu/az_illes-sztori/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=21406&i_city_id=3372&i_county_id=-1 Az Illés-sztori színes, magyar dokumentumfilm sorozat, 2000 rendező: Vitézy László operatőr: Velez Gyula, Markert Károly 1999-ben lett 35 éves az Illés zenekar, amely klasszikussá vált a XX. századi magyar zene- és kultúrtörténetben. A film alkotói úgy gondolták, hogy a "magyar Beatles" is megérdemelné, hogy a zenekar történetét megörökítsék az utókor számára. A film történetének kerete az a londoni út, ahol annak idején az együttes olyan nyilatkozatot tett, mely a zenekar betiltását vonta maga után. A stáb végigkísérte az együttes tagjait azokon a helyszíneken, ahol akkor jártak. Útközben felelevenítik a múlt emlékeit, az együttes megalakulásától kezdve. A televíziós filmsorozat interjúk, beszélgetések alapján, valamint archív anyagok - fotók, koncertrészletek és sok egyéb más relikvia - felhasználásával tekinti át a zenekari tagok életútját, helyüket az együttes szétbomlása utáni időszakban, beilleszkedésüket a civil társadalomba, elkötelezettségeiket, célkitűzéseiket. Választ keresnek a mai napig létező "Illés-mítosz" jelenségére - vagyis arra, hogy az Illés zenekar tagjai miért szolgálnak ma is példaképül újabb és újabb generációk sokaságának. Az "Illés-sztori" nem egyszerűen csak egy zenekar története, sokkal inkább korrajz a 60-as, 70-es évek magyar társadalmáról. Epizódok: http://port.hu/az_illes-sztori/pls/fi/films.episode_list?i_film_id=21406&i_season=-1 A kezdet Más, mint a kezdet Hatalmi leckék A csúcson - DUNA Televízió május 15. 15:55 London 1. - DUNA Televízió május 22. 15:55 London 2. Levente Tini Szabolcs-portré Lajos Pásztory A páros A felbomlás |
<< 1 >> |
|