Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
Borella | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.02.25 02:53:36 (H) 23588. |
Csatlakozva az előttem szólókhoz, köszönettel tartozunk a résztvevőknek, technikusoknak, az FMH-nak és Tibinek ezért a különleges estéért. Minden hibájával együtt nagy élmény volt a steel gitár találkozó, de nem róható fel senkinek semmi, ennyire kevéssé szponzorálva, ennyire civil lelkesedésből építkezve nagyon nagy dolog, hogy idáig eljutott ez az ötlet, és a folytatáshoz már fel lehet használni a tapasztalatokat is... Én a Bocskai és a "kisinasa" magasságában kapcsolódtam be, innentől élvezhettem végig a jobbnál jobb zenéket és leszámítva némi közönség-viselkedési tényezőt, meg az előttem már emlegetett időbeli aránytalanságokat, valóban remek hangulat és élvezetes muzsika jellemezte az egész találkozót. Érdekes volt az aneszteziológus doktor interpretálásában a Farkas Ferenc népdal feldolgozások steel átirata, Dancsákék is különleges atmoszférát teremtettek, Bartha játéka pazar volt, Nikodém saját gyártású hangszere is egészen kitűnően szólt, a Tóth András féle trió egészen fergeteges eredeti countryt produkált, izzott a levegő. Puskás István furcsa, keleties hangulatú, űrzene szerű, rendkívül érdekes játéka egészen meglepett különlegességével. Volt, hogy szerettem volna nyugodtan követni a zenei produkciókat, de ebben némileg megakadályozott néhány nagyon hangosan diskuráló néző és a ki-be mászkáló, rajtam az egyetlen finálé szám alatt négyszer átmászó több hölgy, akiket nem zavart, hogy én a zene és nem az ő nyughatatlan mehetnékjük kiszolgálása miatt voltam jelen, valamint az első sorban anyukájával tanyázó kislányka, aki bár bájos volt, de nem bírt magával - érthető módon, nem az ő korosztályának való volt sem a koncert, sem a késői időpont - és akinek ilyenkor inkább már a tollasbálban lett volna a helye, ehelyett hol ugrabugrált, hol a babája elveszett cipőjét kereste a koncert iránt érdektelen hölgyekkel a székek alatt (mint később világossá vált, ők Szíj Melindára voltak kihegyezve és az odáig vezető út csupán átvészelendő körülményt jelentett számukra, ami nem baj, csak hagynának másokat zenét hallgatni), szóval e zavaró tényezők némileg hátráltattak a zene maradéktalan élvezetében, de el nem tántorítottak. ![]() Fénypontnak színpadra lépett Tini is, mint a steel gitár magyar ősatyja ![]() ![]() ![]() Ez vonatkozott a befejező közös zenélés, a finálé interpretálására is, amikor Tibi minden résztvevőt a színpadra parancsolt és ami így, hogy hol a közönség üvöltötte a vegyes zenekarral együtt, hogy "nem kell nekem hogy válaszolj", hol Levente a helyéről, szóval így vált a hangulat valóban fokozhatatlanná. Szünet után lépett fel újra (az elején sajnos nem hallottam őket) a győri Country Arrabona, őket eddig csak hírből ismertem, de most aztán pótoltam, Buchwarth Butyök Lacival igazi örömzenét játszottak (nem mellesleg nagyon élveztem végig műsorvezetőként az ő kellemes orgánumát is), és a velük színpadra lépő Melinda is igen szép, mély átéléssel előadott Itt a két kezem-jét és Későre jár kedvesem előadását is meglepve hallgattam, de aranyos lett a Csók nélkül és a Micimackó is, pedig én Koncz Zsuzsa ügyben igazán elfogult és más előadót kevéssé toleráló ősrajongó vagyok. Gratulálok Szíj Melindának, főleg hogy értesültem a koncert után a komoly lázas megfázásáról, jobbulást kívánok neki, remélem nem rontott sokat a meghűlt hangszálain ez a fellépés. Nekem még az éjszakai járatokkal is szerencsém volt, minden jött, aki nem vidékről szervezi az utazást egy ilyen alkalomra, annak érdemes megnézni előre a járatokat és akkor nem kell elrohanni a legizgalmasabb pillanatban. Szép este volt, köszönjük, reméljük a folytatást. ![]() |
<< 1 >> |
|