Színváltás: |
|
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.04 00:48:13 (Sze) 10767. |
Nesze neked esélyegyenlőség Még akkor is, ha ezzel mástól venné el azt... Ez tök vicces, mert spontán, ami meg spontán az jó | |
Előzmény: 10762, G.TIBI |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.04 00:44:24 (Sze) 10766. |
Ezt meg tudom erősíteni tapasztalati úton És persze megjegyzem, nekem igen-igen nem ment sosem a zongora, ma sincs ez másképp | |
Előzmény: 10754, benzol |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 22:19:52 (K) 10765. |
Halló Fiúk! Halló Lányok! Lépjetek be a www.tarsulat.hu oldalra és ott a versenyzők között keressétek meg Vizi Viktort, a MIEZ énekesét... (a versenyzők abc sorrendben vannak) A kódja: 20136 A közönség is továbbjuttathat versenyzőket... Szavazzatok Viktorra! |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 22:02:34 (K) 10764. |
Szép napot mindenkinek! Most az "Ezek a fiatalok" c. film, illetve a film zenéjét tartalmazó LP dalainak utóéletéről szeretnék írni - a teljesség igénye nélkül... vagyis, nem állítom, hogy csak ezek a feldolgozások léteznek, hiszen amikről írok, azok mind megjelentek valamilyen hanghordozón, és hát tudok sok amatőr együttesről (pl. akik a klubban is megfordultak), akik játszottak a film dalai közül... És természetesen nem írtam be az Illés és a Metró együttes koncertjeit, illetve az azokon elhangzott dalokat, mert azokat nem tekintem feldolgozásnak... És ha valaki tud még hozzátenni ehhez a listához, azt csak köszönettel és örömmel veszem!!! MR. ALKOHOL - Jürgen Walter (németül) - Micro együttes - Nóri & Non Stop - Mag Judit - Stúdió 11 ELJÖTTÉL - Heaven Street Seven SZŐKE ANNI BALLADÁJA - Etrofon Zenei Társulás és Palya Bea - Koncz Zsuzsa (La ville amore) francia nyelven FÁRADT VAGYOK (Mon ciel et ma terre) - Koncz Zsuzsa – francia nyelven LÁSS, NE CSAK NÉZZ - Illés feldolgozás a „Ne sírjatok lányok” LP-n BOLOND LÁNY - Illés feldolgozás a „Ne sírjatok lányok” LP-n TA-RARADA-DAM (Le piccolo) Frederic Marian (francia kislemezen) Les Francias együttes (francia kislemezen) GYÉMÁNT ÉS ARANY - Zorán „Édes évek” c. 1985-ös szólólemezén A Verkli együttes lemezén (SLPX 17707) Ta-rarada-dam Sárga rózsa Eljöttél A bolond lány ..... legközelebb még ismertetem az Ifjúsági Magazin 1967 augusztusi slágerlistáját, ahol már jelentkeznek a film dalai... |
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 21:56:08 (K) 10763. |
Hatalmas arc! | |
Előzmény: 10762, G.TIBI |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 19:05:19 (K) 10762. |
A BORS című bulvár lapban a következő cikk jelent meg: Nagy megrökönyödést keltett Nagy Feró, aki egyszer csak megjelent a Társulat címû tehetségkutató válogatásán. A zsûri poénra vette a dolgot, és nem jutatta tovább a Nemzet Csótányát, a rocker azonban már a nyugdíjasok mozogsítását fontolgatja, hátha vigaszágon mégis bekerülhet a versenybe. Több, mint egy hete válogatják az m1 tehetségkutatójának jelöltjeit, akik a Társulat címû mûsorban az István a király szerepeiért küzdenek majd. A napokban a zsûri sokat látott tagjainak is leeset az álluk, az ifjú titánok között ugyanis színpadra perdült Nagy Feró. – Tíz éve kimaradtam az István a király elôadásaiból, eredetileg úgy volt, hogy a Csíksomlyói elôadásban is benne leszek, de végül mégsem hívtak – magyarázta a Nemzet csótánya.– Gondoltam, most elmegyek a válogatásra. Nem irigylem a fiatal versenyzôket, nehéz egy ilyen professzionális zsûri elôtt szerepelni, úgyhogy bevallom, az is érdekelt, hogyan kínlódnak a fiatalok. A zsûri nevetett, amikor meglátott és természetesen nem juttatott tovább, de úgy tudom, sms-ben lehet még szavazni az indulókra. Örülnék, ha a nyugdíjasok, akiben már a Sztárok a jégen alatt is bízhattam, ismét telefont ragadnának. A zsûri meglepôdött, amikor a rocker beállított a stúdióba. – Nagy Feró, mint Laborc nagy mulatságot okozott a zsûri körében. Alaposan megvicceltek minket– magyarázta Lévay Balázs, a Társulat kreatív producere, és egyben zsûritagja – Érdekes volt meghallagatni, ahogy az ôsbemutató egy szereplôje énekli a saját dalát az István, a királyból. Feró igazi kakkukktojás volt, jó lenne a fiatalok között olyan tehetségre bukkani, mint ô. Feró továbbjutási esélyeit azonban Lévay Balázs szertefoszlatta, amikor elárulta, a rocker nem kap majd sorszámot, amire a nézôk sms-ben voksolhatnak, holott a jelentkezôk közül húszat még bejuttathat a közönség a mûsorba. |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 16:54:48 (K) 10761. |
Megnyerte a nézettségi versenyt az MTV - Tarolt a Csináljuk a fesztivált "Érdeklődéssel néztem a közszolgálati televízió Fesztiválját, mivel a győztes számokat kivétel nélkül a Hungaroton, Magyar Hanglemezgyártó Vállalat adta ki egykor lemezen - szolgál a műsorhoz érdekes adalékkal Hollós Máté, a Hungaroton Records ügyvezető igazgatója. - Figyelemre méltó, hogy a zenei ízlés húsz év alatt nem sokat változott, a döntő első hat helyezettjéből négy, noha más sorrendben, két évtizede is a fél tucat győztes közé került volna. Az előkeresett statisztikák tanúsága szerint a döntő dalait tartalmazó lemezek eladási toplistája így fest: 1.Illés - Óh kisleány 2.Máté Péter - Elmegyek 3.Neoton - Holnap hajnalig 4.Koós János - Nem vagyok teljesen őrült 5.Voith-Bodrogi - Nem csak a 20 éveseké a világ 6.Máté Péter - Te állsz az út végén" Egyébként a dalok versenyében Bródy János - Ha én rózsa volnék című dala a 3. lett. Nem csak az említett dalok, de az MTV is győztesen került ki a nézők kegyeiért folytatott versenyből. Több mint két és fél millió felnőtt néző érdeklődött a döntő iránt. A 18 éven felüliek közül átlagosan 1.1 millióan követték figyelemmel a pénteki show-t, amely az elődöntőkhöz hasonlóan a legnépszerűbb műsor volt a vizsgált idősávban, a nézettsége jelentősen meghaladta a kereskedelmi csatornákét. A 2007-es nézettségi adatokat böngészve is sikeres volt, a Csináljuk a fesztivált!, hiszen a két óránál hosszabb kategóriában az éves TOP lista élére került. (MTV) |
Cila | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 16:20:02 (K) 10760. |
Sziasztok! Fantasztikus volt a pénteki buli és még a vonatot se késtem le! Puszi |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 15:57:51 (K) 10759. |
Tudom, csak szépen, zenepedagógusilag nem tudom elmondani Bármely hangnemben, bármit el lehet játszani rajta. |
|
Előzmény: 10758, Az Utolsó Európai |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 15:51:33 (K) 10758. |
Igen, az összhangzattan miatt. | |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 15:17:50 (K) 10757. |
Szóismétlés... pedig hogy utálom. Elnézést kérek! | |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 14:56:31 (K) 10756. |
Bocs... ...örülök... |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 14:55:43 (K) 10755. |
Köszönöm az információt! Akkor újfent örülülök, hogy előkerült ez a jubileumi téma, mert ismét gyarapodtam egy új információval... ... a jó pap holtig tanul.... hát még én... |
|
Előzmény: 10752, Mező András |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 14:29:16 (K) 10754. |
Egyébként semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy bármilyen hangszeren játszó muzsikus "mellesleg" zongorázik is. Ahogy emléxem, zeneiskolában minden tanszaknak a szolfézs mellett kötelező volt a zongora is. Én zongora tanszakon tanultam, nekünk nem kellett más hangszeren játszanunk Egy zenepedagógus midnen bizonnyal szabatosan meg tudja fogalmazni, hogy miért, ha jól sejtem az összhangzattan miatt alaphangszer a zongora (épp a J.S.Bach-nak köszönhető "jól temperáltságának" köszönhetően). |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 14:25:18 (K) 10753. |
Akkor már legyünk egészen pontosak: Carl Philip Emanuel Bach. A "nagy" (Johann Sebastian) Bach egyik fiáról van szó. | |
Előzmény: 10752, Mező András |
Mező András | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 14:08:12 (K) 10752. |
Jelbeszéd, még pontosabban: Ph.E.Bach: D-dúr induló, a J.S.Bach neve alatt közismert Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach c. gyűjteményből, BWV Anhang 122. |
Mező András | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 13:51:20 (K) 10751. |
Kedves Jelbeszéd, a filmben Zoli egy kis Bach-indulót játszik, D-Dúr. Vsz. a konzis időszakának kötelező zongora repertoárjából maradt meg a kezeiben. | |
Előzmény: 10741, Jelbeszéd |
Csaba | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 10:57:46 (K) 10750. |
Engedjétek meg, hogy még egy programra felhívjam figyelmeteket, ami szintén a Győri Nyár keretein belül kerül megrendezésre: 2007. Július. 10. 20:00 - Szentlélek templom Tolcsvay László - Tolcsvay Béla: Magyar Mise Belépő: 2000 Ft Fellépők: Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Tóth József Rotunda Énekegyüttes, vezényel: Tóthé Mózer Annamária Zenekar: Anti Tamás, Bartha Tibor, Csurgay Attila, Födő Sándor A Magyar Mise a rock-, a szimfónikus- és népzenét ötvöző oratórium. A műben a hazai zenei élet nagyjai dolgoztak, nemcsak itthon aratott sikert: turnén járta be egész Németországot, Dortmundtól Münchenen át Aachenig a legnagyobb templomokban és előadótermek színpadán adták elő. |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.03 09:33:26 (K) 10749. |
HETI AJÁNLÓ Szerda: 20:00-kor Városligeti sörsátor - BlackBirds koncert Péntek: Volt Fesztivál - Sopron 16:00 Bródy János önálló koncertje 20:00 A.B.S.Z. Bónyai étterem 20:30 Omega koncert Győr Szombat: Árpád pajzs átadási ünnepség Szörényi Levente - A sziklák meghasadása ősbemutató 10:00 Bp. I.ker. Szentháromság tér 6. A Duna TV élben sugározza a műsort |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.07.02 22:31:30 (H) 10748. |
Az nagyszerű lesz! Hátha ő emlékszik az egykori úttörőkre is... érdekes lenne egyet fellelni közülük... |
|
Előzmény: 10747, szürke bagoly |
<< < 772 773 774 775 776 777 778 779 780 > >> |
|