Színváltás: |
|
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 08:58:52 (Csü) 12408. |
Akkoriban még a mainstream zenéket is jól tudták csinálni. BoneyM, ABBA, hozzáteszem, ezen bandákban (meg mögöttük) zenészek játszottak, hangszereken (utóbbiban bazinagy basszus-témák vannak pl.). | |
Előzmény: 12406, Gábrosz <; |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 07:54:32 (Csü) 12407. |
Én, mint kevésbé az, minden megoldásnak örülök, ahol a helyszín jól megközelíthető. Vagyok a nyáj egy eleme, és követem a kolomp hangját. Még, ha nem is látom, hogy ki a főkolompos. | |
Előzmény: 12405, szürke bagoly |
Gábrosz <; | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 22:37:22 (Sze) 12406. |
A Lénával kapcsolatban azt a sztorit hallottam, hogy amikor a Boney M. Magyarországon koncertezett, és az Omega volt az előzenekara, (vagy nem is tudom pontosan, hogyan), annyira megtetszett nekik ez a Léna-dal, hogy elhatározták, hogy ők is írnak egy orosz témájú dalt - ez lett a Rasputin. (Vagy valaki tud erről pontosabbat?) (Nem tudom kinek mennyire fér bele az ízlésébe a korai retro-disco zene is, de ez egy remek példánya lett ennek a stílusnak.) |
|
Előzmény: 12401, Laci83 |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 22:22:00 (Sze) 12405. |
Rendben Fiatalok és Kevésbé Azok ! "- Lépjünk! Lépjünk! " Javaslatom a jövőre nézve : Fiatal Generáció klub (FGK) házigazda az FG-4 - az Illés együttes ajánlásával. Helyszín az FMH emeleti terme. Ha tetszik akkor a zenekart győzködjétek ! |
|
Előzmény: 12402, Csaba |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 21:39:36 (Sze) 12404. |
De ez csak nemrég derült ki. Mármint a nagyközönség számára. Álnéven írt szövegeket az Omegának, nem lehetett tudni, hogy ő volt. Legfeljebb az okozhatott fejtörést, hogy mitől lettek hirtelen olyan jók az Omega szövegei | |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 20:44:56 (Sze) 12403. |
Meg még az Ezüst eső, vagy a Nyári éjek asszonya című dolgokat is. | |
Csaba | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 20:43:53 (Sze) 12402. |
„- Akkor tehát a négyes pont: világuralom megvalósítása öt éven belül. Frenszisz! - Te már dolgozol ezen egy ideje. - Igen, köszönöm Redzs! Hát, ami azt illeti testvéreim, azt hiszem, az öt év kicsit kevés. Hacsak össze nem zúzzuk a Római Birodalmat egy éven belül. - Egy év. - Igen. Egy év. Be kell látnunk, ez a birodalom elég nagy és erős! Nem ülhetünk tovább a babérjainkon! Nem elég, ha csak fos…k a szót a dologról! - Egyetértek! A tettek beszélnek, nem a szavak. Cselekednünk kell! - Igazad van! Ülhetünk itt egész álló nap, cseveghetünk, szónokolhatunk, okos döntéseket hozhatunk, ettől még nem megy el egy római katona sem! - Tehát fejezzük be végre a fröcsögést, mert ennek semmi értelme, és lépjünk a tettek mezejére! - Lépjünk! Lépjünk! - Egyetértek! Az egész csak időpocsékolás!” (Brian élete) |
|
Előzmény: 12397, Lilike |
Laci83 | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 20:37:45 (Sze) 12401. |
Sziasztok! Nemrégen csodálkozással megtudtam, hogy Bródy János írta a "Léna" c. nagy slágert (nálunk ment nagy sikerrel). Remélem, nem kell megmagyarázni miért. Tudtam, hogy az volt valamelyik híres költő, de ki írta nem tudtam. A magyar zenei kultura, mint a nagy család! Nagyon szokás lehetett látni ugyanaz embert néhány zenekarban. |
Lilluka | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 19:55:05 (Sze) 12400. |
Lívius, Lívius, Lívius!!!! | |
Előzmény: 12399, hulio |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 19:35:26 (Sze) 12399. |
Lili a vezérünk, senkitől sefélünk! |
|
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 14:26:24 (Sze) 12398. |
Igen, ez jól hangzik. | |
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 14:23:34 (Sze) 12397. |
Hát úgy, hogy nem kesergünk folymatosan azon, ha jaj,de mennyivel jobb volt a Körterem, meg jaj, de mennyivel szebb meg okosabb meg blbla, hanem arra koncentrálunk, ami most fontos. | |
Előzmény: 12382, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 11:00:01 (Sze) 12396. |
Amit leírsz, azt én nagyjából úgy tudnám leírni, hogy az információ-technika elérte azt a fejlettségi fokot, ahonnan önállósodva több kárt okoz, mint hasznot. Nem élhető világ ez innentől kezdve, mert lassan irreális erőfeszítések és kompromisszumok útján tudunk csak ideig-óráig megőrizni emberi léptékű mikrokörnyezeteket magunk körül. Ma már nem kerül sokba ugyanazt az egyenszart teríteni a világ bármely pontján, szinte egyidőben. Ez igaz a zenére, de akár a gépjárművekre is, ha jobban megnézzük. Ugyanez van az élelmiszerekkel is. Mindennel ez van. Minden olcsóbb (na, nem nekünk), de vacakabb is. |
|
Előzmény: 12395, hulio |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 10:14:03 (Sze) 12395. |
Azt hiszem (hogy miért kell mindig így kezdenem? Talán tényleg azért...), hogy mi mindent magunkba akarunk szívni a világból. Amióta az eszemet tudom, erre mindig is megvolt a késztetésünk. Emiatt kevesebbet foglalkozunk magunkkal, vagy ha igen, akkor azt meglehetősen leegyszerűsítve, hol ilyen, hol olyan agytakaró homályában tesszük. A 60-as, 70-es évek világszintű szellemi megújulásában mi is egyenrangú partnerek voltunk (a lehetőségeinken belül, sőt inkább a lehetőségeinket valóban kihasználva), és ahogy mondod, a 80-as években volt az a törés, megtorpanás, ami szerintem a felgyorsult információáramlásból feltorlódott áradattá válás kezelésére, átlátására való felkészületlenség, alkalmatlanság következménye. Hogy ezt csak magunkról mondhatom-e vagy a világ más régióiról is, nem tudom, de én ilyesmit éreztem, vagy legalábbis visszatekintve ilyen képet látok. Mindemellett ma is születhetnek legendák, de nem biztos, hogy fel is ismerjük a létüket. Annak idején senki nem gondolta volna, hogy a kedvenceink valaha is legendává válnak. Hányszor elmondták maguk is, hogy úgy indultak neki, hogy pár évet lenyomnak, aztán valami munka után kell nézniük. Szóval, én azt hiszem, hogy születnek, csak a megosztott, agyonmanipulált figyelem jelenleg nem képes a jelentőségüket felmérni. Most nagyon okos voltam, de remélem, már el is múlt... |
|
Előzmény: 12392, benzol |
Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 09:39:00 (Sze) 12394. |
Ez nagyon rossz jövőkép. Az ember mint gép(robot) fog élni,a középpont a pénz... az ételnek nem lesz íze, minden nap egyforma sablonos monoton,a "zenében" nincs érzelem,mondanivaló. Már ma is egyre kevesebben űznek emberi értékű művészeteket, pl.kevesen játszanak valódi hangszeren(nem szintetizátor)... cak a média,a tv,a tuc-tuc "zene",............. Ez nem jó irány. |
|
Előzmény: 12393, Az Utolsó Európai |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.21 09:21:28 (Sze) 12393. |
Ennek egyértelműen a tömegmédia fejlődése, valamint a céljainak megváltozása az oka. Mióta technikailag és módszertanilag is lehetségessé vált az emberiség tömeges hülyítése a fogyasztásra való serkentés érdekében, azóta kizárólag alantas tömegigényeket szolgálnak ki, s akinek ez nem tetszik, az underground deviáns elemnek minősül. Ennek következményeit minden igényes művészeti törekvés megérzi a kereslet drasztikus csökkenésén keresztül, ami előbb utóbb visszahat az alkotókedvre is. Nézzétek meg: a komolyzenének már régen vége, a festészet számára elütötték az éjfélt, ahogy a költészet számára is; a prózaírás még végvonaglásait éli, a könnyűzene igényesebb ágai gyakorlatilag alternativizmusnak minősülnek. Ha így haladunk, nincs messze az idő, amikor semmi más nem lesz hallható, mint egy 220-as ritmus egy kamara A hang alatt. Minden egyéb érthetetlen és fölösleges lesz. Tegyünk meg mindent, hogy ez minél később következzen be. |
|
Előzmény: 12392, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.20 22:31:45 (K) 12392. |
Nem tudom, kikre gondolsz. A külföldi rocklegendák kb. olyan idősek, mint a mieink. És akkor el is jutottunk egy olyan kérdéshez, hogy mitől legenda a legenda. Ha nem a rockzenét nézzük, azért olyan nagyon mégsem állunk rosszul. De jól sem és azok a művészek, társulatok, akiket annak tarthatunk, leginkább nem itthon próféták igazán. Egyébként, én valahol a 80-as éveknél érzem a törést, ott szakadt meg valami. Azóta nem születnek nemhogy legendák, de igazán izgalmas dolgok sem. Illetve, ami netán születik, az nem jut el széles rétegekhez. |
|
Előzmény: 12391, Rocktóber |
Rocktóber | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.20 17:03:12 (K) 12391. |
Érdekes külföldön születnek legendák csak nálunk nem. Miért van ez? | |
Előzmény: 12390, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.20 16:20:37 (K) 12390. |
Azt gondolom, hogy az általánosan tapasztalható érték-deficit az oka ennek. Felelős: a karvalytőke és annak helytartói, kiszolgálói, "láncoskutyái". |
|
Előzmény: 12389, erga |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.20 16:08:23 (K) 12389. |
Azt írtad egyszer korábban, hogy ma már nem születnek legendák. Mi lehet ennek a valódi oka? És hibáztatható-e érte bárki is? | |
Előzmény: 12388, benzol |
<< < 692 693 694 695 696 697 698 699 700 > >> |
|