Színváltás: |
|
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 23:13:23 (Csü) 4308. |
Ahhoz képest elég sűrűn jelentkezel be Az a sült angolnás asszociáció jó. Nem is tudom, így hirtelen, milyen kaják lehetnének még, amelyekről a Fonográf juthatna eszünkbe. A sörön kívül, persze, amiről mindig és mindenkor Talán a villanykörte pálinka, azt mégis Edison alkotta meg Még valami: Nem kell aludni már 8-at sem, csak jól kell bírni. Van erről egy vicc: -Miért szereti a műegyetemista a Húsvétot? -Mert már csak egyet kell aludnia a vizsgaidőszakig. |
|
Előzmény: 4307, Nantes |
Nantes | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 22:00:48 (Csü) 4307. |
Nem gyozom olvasni (es tenyleg csak epp atfutottam a sorokon), amit az elmult par nap alatt produkaltatok. Fura lesz ugy hazaerni jovo penteken, hogy majdnem ket het forumozas - ami a Veletek valo mindennapos talalkozast jelenti - kimaradt az eletembol. Szoval csak jelezni akartam, hogy gondolok Ratok meg itt a "kemény munka" kozben is. Mar csak azert is, mert ma sult angolnat ebedeltem, arrol a Fonograf-szamra asszocialtam, es igy persze eszembe jutott a Klub, Ti, Ok (az o-n ketto hosszu ekezet van)... Mar csak 8-at kell aludni! |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 20:54:10 (Csü) 4306. |
Figyelem ! Figyelem ! Aki hallja, adja át ! Holnaptól megkezdem a három részes (péntek, szombat, vaasárnap) ECHO történeti sorozatot ! Abból az apropóból, hogy október 6-án az Illés Klub vendége az ECHO együttes lesz. Figyelem, figyelem ! Aki hallja, adja át ! |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 20:42:06 (Csü) 4305. |
Ez a puszi kinek szól ? |
|
Előzmény: 4304, Lilluka |
Lilluka | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 20:32:03 (Csü) 4304. |
Puszi nektek ()!!!! |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 19:16:46 (Csü) 4303. |
Jóóó taktika Erre még nem gondoltam | |
Előzmény: 4301, szürke bagoly |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 19:16:26 (Csü) 4302. |
Jujj, már igen utálni fogtok, hogy ennyit írok, de én is beszállok ezen fejtegetésbe! Jelbeszéddel mélységesen egyetértek abban, hogy ha van egy véleményünk, akkor az van és kész, és nem mondjuk azt, hogy attól még, amit mi nem szeretünk, az egyben rossz is!!! Ez a legfontosabb részlet! Másrészt... A metál zenével nem az a baj, hogy nincsenek a stílusnak nagyjai és profijai, hanem az, hogy ilyen erővel minden stílusnak vannak nagyjai olyan értelemben, amilyen értelemben egy stílusban nagynak lehet lenni... lásd egy Britney Spears a maga "műfajában" Istennőként tisztelt, mégse aláznám meg vele az ízlésem és pont "Szerencsém" volt egy heavy metált kedvelő párt talánom magam mellé kemény két évig, szóval (sajnos, vagy nem sajnos) bele láthattam az egésznek a lényegébe és a legnagyobb baj, hogy az ilyen zenéket hallagtó emberek 99%-a nem hajlandó más zenét meg sem hallgatni, nehogy szeretni! Hosszasan tudnám elemezgetni még az ehhez kapcsolódó megállapításaimat, de csak arra a részére térek ki, hogy olvasok egy "A rock története I" című 500 oldalas opuszt, amiben külön fejezet van szentelve annak, hogy a zenei önkifejezésnek volt egy "üvöltés" korszaka ugyebár, ami nem keverendő össze a mostani hörgős metál bandák értelmetlen üvöltözésével... de ez is csak az én véleményem... Én úgy vagyok a zenével, hogy rengeteg, de rengeteg mindent szeretek, sok sok kedvenc stíluson végigmentem már a buta popon keresztül egészen a keményebb rockig (bár sosem metál, az igaz!), és oda jutottam mára, hogy azok az igazán kedvenc és számomra hősként tisztelt zenéim, akikben valóban fel tudok fedezni valami olyan mondanivalót, tanulságot, értéket (urambocsá), amit úgy fejeznek ki, hogy azt csak többször meghallgatás után tudjam a helyére rakni... Olyan mint moziban a művészmozi, oda nem fáradtan ül be az ember, mert az veszett fejsze nyele... Ezért van az, hogy ha Zene JÁTÉKRÓL bezsélünk, akkor a Jazz a uralkodó és mégpedig azért, mert hipergyorsan gitározni bárki meg tud tanulni a gitárján x idő után, de jazz zenélni nem elég némi elméleti alapképzettség és technika... A metál zenében pedig azon kívül, hogy ők valószínűleg így tudjék kifejezni a dolgokat, akiről zenélnek, az az ő bajuk, eddig sajnos még nem találkoztam olyan metálbandával, aki ezt meg tudta volna valósítani, amikről beszéltem, súlyosnak max a zenei kifejezésmódjukat tartottam, de hatalmas mondanivalója és tanulsága egyiknek sem votl... (zárójelben jegyzem meg, hogy az igen sokra tartott Metallica Himnuszként tisztelt száma is, a Nothing Else Matter, nem más, mint egy igen igen hatásvadász popszám, ami nem állt jól nekik, cska azt hitték) Elnézést a kisregényért, nem megharagudni ám rám |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 19:11:46 (Csü) 4301. |
Én is úgy gondoltam,hogy gyüjtök gombát/szarvast/ azt aranyáron eladom és abból meg italozok. | |
Előzmény: 4300, Rockybaby |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:52:14 (Csü) 4300. |
Megmondom a szomorú őszintét: nekem meg nincs pénzem | |
Előzmény: 4280, szürke bagoly |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:50:55 (Csü) 4299. |
Egyetértek! Én valahogy sosem bírtam elviselni a zenei szélsőségeket (tévedéseket pedig mégúgyse) | |
Előzmény: 4277, Jelbeszéd |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:48:54 (Csü) 4298. |
Lilike, te gitározol? Ez becsülendő információ!!! | |
Előzmény: 4271, Dorka |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:47:29 (Csü) 4297. |
Arra már megrendelek előre egy jegyet, rám biztos, hogy számíthatsz! | |
Előzmény: 4259, szürke bagoly |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:45:24 (Csü) 4296. |
Jujjdejóóó, egyre jobban érzem, hogy akkor tényleg be kell szereznem azt az albumot | |
Előzmény: 4254, Jelbeszéd |
Rockybaby | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 18:43:18 (Csü) 4295. |
Én ezen válasszal megelégszem, ugyanis rengeteg zenekar kapott benne szerepet, akiket nagyon szeretek és becsülök a maiak közül | |
Előzmény: 4251, hulio |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 13:05:51 (Csü) 4294. |
Kedves Erga és Benzol ! Bevallom őszintén nem akarok én vitát provokálni, még ha az is kerekedik ki belőle, csupán a véleményemet írom le, erről-arról. Azért abban egyetérthetünk, hogy senki sem hordja zsebében a bölcsek kövét, és senki sem állíthatja magáról, hogy ebben, vagy abban a témában csakis neki lehet igaza. A tény, az egy másik dolog, mert ami tény, az tény. Azzal nincs mit vitatkozni. Nem mondom én, hogy ez, vagy az a stílus rossz, csupán azt, hogy nem szeretem. Vagy azt, hogy jobban szeretem ezt, mint azt. Pl. Máté Péteret, vagy az Express együttest jobban szeretem, mint a Pokolgépet. Ennyi. Ez az én magánügyem - gondolom. Az én érzelmi világom már csak ilyen. És ez nem egyfajta beszűkölés, mert a gyűjteményemben lévő 1500 lemez között mindenféle stílus megtalálható. A Pokolgép és az Ossian lemezeit is meghallgattam, de csak egyszer. Elég volt belőle annyi is. Idegesít. Vagy pl. a KFT első nagylemezét a "Macska az úton"-t egyszerűen nem tudtam a mai napig végighallgatni, mert szétrobban tőle az agyam. Viszont a "Siker, pénz, nők" lemezük kifejezetten tetszik. És én ezzel nem akarok befolyásolni senkit, meg lenézni sem, csupán a véleményemet, ízlésvilágomat mondtam el. Az is megérne egy misét, hogy a stílusbeli "beskatulyázást" ki végzi, illetve ki találja ki. A Fonográfra is nagy előszeretettel ragasztották rá, hogy country zenekar, ami nem egészen igaz. Mint ahogy a Led Zeppelin sem heavy metal. Nem szerintem, hanem az összes rocklexikon szerint sem az. (akkor ez tény?) A Led Zeppeelint meg éppen nagyon szeretem! Befejezésül: ha ez a fórum, vélemény nyílvánító fórum, akkor hadd legyen nekem is, meg másnak is szabad véleménye, és ezért nem kell "lesajnálni" senkit. Még netán akkor sem, ha nekem, vagy másnak tetszik a Neoton "Kell, hogy várj" c. dala. Jut eszembe: október 6-án ha fellép a klubban az ECHO együttes, ugyan milyen kritikával "illessük" őket, meg a "hatalmas" horderejű, nagy mondanivalókkal teli számaikat.... (lásd. Kis Bence, Mehemed) És a Gondolsz-e majd rám? - amit a Kell, hogy várj testvéreként emlegetnek... ? Hát én ezeket ezerszer szívesebben hallgatom, mint a heavy metalt. És ez legyen az én bajom... |
|
Előzmény: 4283, erga |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 12:39:42 (Csü) 4293. |
Úgy elmennék én is... De most komolyan, mit szólna az asszony, ha nélküle mennék el? És, ha egyébként sem tudok elmenni? Már elígérkeztem egy barátomhoz. Segítek neki szüretelni. Persze, azért jó lenne elmenni. De, hogy ez szüret közben hogy fog sikerülni? Szerintem sehogy. Legalább, ha nem megyek el, nem kell visszamennem. Kezdek zavaros lenni, mint a murci. Előre látó vagyok. És hátra mozdító. Közben csak üldögélek csendesen és piszkálom a körmömet, mint nyuszika, amikor hülyeségeket beszélt. Szerintem ma nincs fronthatás. Vagy van. Szerintem. Bocs! Lehet, hogy holnap megint egy kedves napra ébredünk? Mintha Mihály lenne, és lenne Mihályunk... Én már most. Holnap meg majd tényleg. |
|
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 11:50:08 (Csü) 4292. |
Nem a'! Én nagyon szívesen mennék szarvasgombászni, de ad 1: Lillukának szombatom szalagavatója ad 2: ugyanezen napon BlackBirds - FG-4 Debrecenben ad 3: vasárnap állampolgári kötelességünknek kell eleget tenni. |
|
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 10:41:21 (Csü) 4291. |
Pénteken A.B.S.Z. Békebíró 20:00 |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 10:22:20 (Csü) 4290. |
Azért a metálnak vannak klasszikusai is. Mindjárt az első metál nótának tartott Helter Skelter amit ugye a Beatles játszott./..és az FG-4 is nagy sikerrel szokta előadni/ A Led Zeppelin pedig a csoda. |
Zsofi | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.28 09:56:31 (Csü) 4289. |
Szegény Laci! | |
Előzmény: 4276, Lilike |
<< < 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 > >> |
|