Színváltás: |
|
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.14 20:47:26 (V) 20. |
Akkor ezt nem ismerem. Tuti fánk receptem is van, de nem kefíres. Az a süti is nagyon finom és egyszerü, amire én gondoltam, és valóban nem azonos az általad említettel. Ha van érdeklődés, bedobom a kalapba, de nem akarok senkit hívásra kapacitálni. |
|
Előzmény: 19, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 19:41:51 (Szo) 19. |
Nem, ezt is forró zsíradékban, kiszaggatva kell sütni. Azonnal felpuffad és feljön a felszínre. | |
Előzmény: 18, Hilda |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 13:20:53 (Szo) 18. |
Ismerem az általad említettet is, azt gondolom, de azt sütőben kell sütni tepsiben és nem olajban (ha egyre gondolunk). Lehet variálni, gyümölcsöt keverni hozzá, vagy a tészta feléhez kakaót rakva egy kevert színű és ízű tésztát kapunk. | |
Előzmény: 17, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.13 01:53:19 (Szo) 17. |
Van egy hasonló receptem, azzal a különbséggel, hogy ott fánknak nevezik, de kefires, az a lényeg. Ja, és nem élesztő van benne, hanem sütőpor. Najó, egészen különböző, ha jobban belegondolok Az is lehet édes és sós/sajtos is. Ha édes, akkor lehet variálni az édesítővel, pl, méz, vaniliás cukor (ez mondjuk javallott, hogy legyen benne), ilyesmi. |
|
Előzmény: 16, Hilda |
Hilda | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 22:05:17 (P) 16. |
Szevasztok! Nekem van egy lusta asszony kefíres lángos receptem. Azért e találékony megnevezés, mert ennek a tésztáját összedolgozzuk (robot gép segítségével még egyszerűbb) és egy tálba a hűtőbe rakva akár egy-két hétig is eláll, nem kell azonnal kisütni. Jó mert, ha kedved szottyan egy kis lángost enni, vagy nem olyan nagy a család, hogy érdemes lenne macerás kidolgozásba, kelesztgetésbe kezdeni, a hűtőből kiszedve, előmelegített tányérra kiadagolva kb. 10-l5 perc alatt megkel és már süthető is. Arra kell figyelni, hogy a hűtőben is kel a tészta, minimum duplájára, tehát akkora tálat kell választani, mert képes a hűtőrácsra kiterpeszkedni (én olajjal ki szoktam a tálat kenni és sütés előtt is olajba mártott kanállal veszek belőle és olajozott tányérra rakom, így nem ragad).Mi fokhagymásan, tejfölösen, sajtosan szeretjük. Érdemes kipróbálni. Tehát a hozzávalók: 1 kg liszt 1 doboz kefír 1 tojás ½ liter tej 1 kávéskanál só 1,5 csomag (6 dkg) élesztő |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 13:34:16 (P) 15. |
A céhmesterre konkrétan emlékszem, az nagyon tutti volt | |
Előzmény: 14 |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:57:48 (P) 13. |
Indián, mail ment! |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:50:46 (P) 12. |
Naszóval -Csabai kapu -Görgey Artúr utca -Mindszent tér (itt kell balra fordulni) -Csengey Gusztáv utca (ennek végén megint balra) -Uitz Béla utca (jé, ezt még mindig így hívják?) |
|
Előzmény: 11, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:39:21 (P) 11. |
Háááát, nagyjából le tudom írni, merre kell menni, valahogy így: M30-ról a Miskolc-Dél kijáratnál kimenni, a 304-es úton el a Cora-ig, ott jobbra a Pesti útra. Ezen menni felfelé, aztán ahogy átvisz egy vasúti híd alatt (ronda szürke, feltűnő, mert az útpályát meglehetősen leviszik ott), utána bazinagy lámpás csomópontnál (Tapolcai elágazás) a balra kanyarodó sávból kell felmenni a párhuzamos útra. Ez a Csabai kapu névre hallgat, 2x2 sávos. Ezen továbbmenve elértek egy körforgalomhoz, ez már a Sportcsarnoknál van, ott van a nagy fehér "ITC" ház (volt pártház) is. Ott úgy kell továbbmenni, hogy a körforgalomból arra az utcára jussatok ki, amelyik egyenesen továbbvezetne, ha nem lenne ott a körforgalom. Tehát nem a kicsit jobbra ívesen vezető, hanem ami egyenesen. Az első lámpánál balra fel kell kanyarodni a Papszer utcára, majd ugyancsak az elsőnél jobbra. Itt lesz egy lámpa, ahol jobbra és balra lehet menni, balra kell, ekkor egy 2x2 sávos útra kanyarodtok. Innen már párszáz méter az Erzsébet tér, balra lesz az Avasi templom és a temető, jön egy lámpa és egy erősebb jobb kanyar. Itt aztán jobbra találtok parkolót és balra meglátjátok a Sörházat is. Remélem, sikerült elmondanom A sörház egyéként a Meggyesalja-Toronyalja utcák találkozásánál van, viszont a Meggyesalja utca befelé egyirányú. Tovább a Petőfi utcán fogotk tudni menni majd, aztán már közel lesz oda az Ifiház, autóval max. 10 perc, parkolással együtt. |
|
Előzmény: 7, szürke bagoly |
etzilburg | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:35:54 (P) 10. |
látod, megy ez... Jó szórakozást estére, aztán jót ne halljunk felőletek! (Levire vigyázni!) |
|
Előzmény: 8, szürke bagoly |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:28:41 (P) 9. |
mamaban = magamban |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:28:08 (P) 8. |
Jól elvagyok itt mamaban , már térképet is találtam : http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/I130836 |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:23:15 (P) 7. |
A honlapjukat már meg is "leltem" http://avasisorhaz.extra.hu/index.html már csak térkép kell ! |
|
Előzmény: 5, szürke bagoly |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:20:34 (P) 6. |
Az alábbiakat találtam az étlapjukon : KRUMPLILÁNGOS „SÖRHÁZ” MÓDRA Magyaros krumplilángos Lecsóval kolbásszal, sajttal Tiroli krumplilángos Kapros-tejszínes mártással, gombával, sajttal Céhmesterek lángosa Gombával, füstölt tarjával, hagymával, sajttal Csirkemájas krumplilángos Zöldpaprikával, sajttal Fetasajtos krumplilángos Olívabogyóval díszítve Zöldséges krumplilángos Vajon párolt brokkolival, cukkinivel, kukoricával, paprikával, sajttal megszórva Mexikói krumplilángos Óriás babbal, kukoricával, paradicsommal, chilivel, borjúpörkölttel, sajttal Csirkés krumplilángos Kapros, fokhagymás, tejfölös szósszal, csirkemell darabokkal, kukorica, bacon Garnélarákos krumplilángos Citrom, garnélarák, sajt Tonhalas krumplilángos Tonhal, citromkarika, sajt Hercegnők krumplilángosa Sonka, pikáns szósz, ananász, pulykamell csíkok Olaszos krumplilángos Paradicsomkarikákkal, mozzarellával Főszakácsunk kedvence Krumplilángos tejföllel, sonkával, sajttal Parasztos krumplilángos Tojásos-hagymás alap, kolbásszal, szalonnával Szilvalekváros krumplilángos Nagymama krumplilángosa Dió, baracklekvár, almakarika |
szürke bagoly | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 11:14:58 (P) 5. |
Hol "leljük" fel az Avasi sörház-at ? |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 10:18:30 (P) 4. |
Bizony, ez nem amerikai háziasszonyoknak való meló... Én csak a házi lángosról beszélek, annak egyetlen feltéte az olaj (lehet napraforgó, de lenmagolajjal is működik, ami sokkal egészségesebb). Kell szerezni egy bázi nagy vaslapot, amit nyílt lángon hevítünk, azon sül a cuccos. A lángos előkészítésére egy délelőttöt kell szánni, kemény fizikai munkával (gyúrás). |
|
Előzmény: 3, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 09:29:09 (P) 3. |
Noigen, van egyfelől a házi krumplilángos. Azt nálunk is nagymamám tudta nagyon, sajnos, már nem tudom megkérdezni. Anyu talán tudja, remélem. Van aztán az a másik, ami az Avasi sörházban kapható, de ott úgy nyomatják, mint a pizzát, szóval feltétekkel, miegymás. Recept iránti kutatást megkezdem. Otthon legalábbis. Más: A mikro, bármennyire is sütőnek hívják, nem való arra. Felejtős. |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.10.12 09:21:23 (P) 2. |
Ha gondolod, én is tehetek valamit az ügy érdekében, jó nagymamám - Isten nyugosztalja - mestere volt a krumplilángosnak, szerintem a család egyes hölgytagjai még őrzik emlékeikben a dolog csínját-bínját. | |
Előzmény: 1 |
<< < 1 2 >> |
|