cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.23 23:16:30 (K) 23913. |
Holnap György nap! ![]() Nekem erről rögtön Dr. Boross György jutott eszembe a Lánchíd Rádióból. Így hát gyorsan billentyűzetet ragadtam és elküldtem neki e-mail-ben egy névnapi jókívánságot George-tól George-nak, azaz egy George Harrison dalt választottam. Hátha leadja a holnapi műsorában. Hiszen olyan sok kívánságunkat teljesítette már (anyunak már a 71.-et), hogy megérdemli, hogy Neki is kívánjunk valamit. Most pedig legfőbb ideje nyugovóra térni ... mielőtt az első villamos is elindul. ![]() |
|
Előzmény: 23606, G.TIBI |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.23 17:29:17 (K) 23912. |
Illés Károlyt, az Illés zenekar alapító tagját, Illés Lajos testvérét 2013. április 24-én 13 órakor kísérjük utolsó földi útjára. Hamvasztás utáni búcsúztatása a Fiumei úti Sírkert (Bp. VIII. ker. Fiumei út 16.) szóróparcellájában lesz. Kérünk Benneteket, hogy egy szál virággal fejezzétek ki részvéteteket! |
Illésfan | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.23 11:07:32 (K) 23911. |
A tegnapi napon, 72 éves korában, szívrohamban elhunyt Richie Havens folkénekes, gitáros, aki elsőként játszott a '69-es legendás woodstocki fesztiválon. Isten nyugosztalja! http://www.youtube.com/watch?v=fA51wyl-9IE |
Eszter | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.23 08:55:36 (K) 23910. |
Kedves Kluboschok! S, hogy részletesen mi is történt tegnap az Alexandra Pódiumon, mikor is Bródy Jánossal Gréczy Zsolt beszélgetett? ... és, ahol a közönség soraiban az Illés Klub népes táborral képviseltette magát! ![]() A Mester a Tőle megszokott őszinteséggel mesélt számos régi és aktuális témáról. Szóba kerültek a hajdani legendás egyetemi klubos bulik éppúgy, mint a Fonográf-korszak, vagy „Az Illés szekerén” c. legutóbbi Bródy-lemez. A Pódiumon bizony cudar meleg volt a bekapcsolt reflektorok miatt, de Tinit legfőképp Gréczy Zsolt kérdései izzasztották meg: pl.: Vajon hogyan is fog kinézni az Alföldi Róbert rendezésében színre kerülő jubileumi „István, a király”? Nos, a részletes rendezői koncepciót még a szerzőpáros sem ismeri, de egy biztos: rendkívül izgalmas előadásnak ígérkezik az I.K.3.0. S bár a Mester gitárt ezúttal nem hozott magával, a zenehallgatás sem maradhatott ki az estéből, így többek között: az „Ezek ugyanazok”, a „Rég elmúltam 60 éves”, a „Maszkabál” c. dalok hangzottak el, CD-ről bejátszva. Megható pillanata volt a beszélgetésnek, amikor Tini méltató szép szavakkal emlékezett meg Cipőről: a barátról, a zenésztársról, a Művészről. A program „záróakkordja” pedig a „Lesz még egyszer” c. dal elhangzása volt. Összességében elmondható: egy rendkívül tartalmas és szép estének lehetett részese az, aki ott volt. ![]() |
|
Előzmény: 23909, Jutka |
Jutka | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.22 23:06:50 (H) 23909. |
Milyen az ideális riport-alany és riport-állítmány? Ma az Alexandra pódiumon – a Nyugati téren – Bródy János és Gréczy Zsolt voltak a mondatok meghatározói, amelyek tárgya viszonyulásaink a múlthoz és jelenhez, de legfőképpen egymáshoz, anekdotázva, zenével fűszerezve. |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.22 05:30:26 (H) 23908. |
Áprilisi Koncz Zsuzsa koncertek: 22 - NYÍREGYHÁZA Evangélikus Templom, 19:00 óra 24 - DUNASZERDAHELY VMK Dunaszerdahely, Bartók Béla sétány 788/1, 19:00 óra 25 - RÉVKOMÁROM Városi Művelődési Központ, 19:00 óra |
ummagumma | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.22 00:19:49 (H) 23907. |
egyetértek | |
Előzmény: 23904, cseresznyevirág |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 21:39:43 (V) 23906. |
Kedves Cseresznyevirág! Természetesen ez nem a Te hibád, de a zene.hu sajnos téves információt közölt. Az 1968-as Táncdalfesztivál elődöntője 1968. augusztus 18-án, a döntő pedig augusztus 20-án volt. Ezért még április 20-án még csak Levente és Tini fejében lehetett meg a "Kissrác". A Fórum a továbbiakban is folyamatosan fog működni a Facebookkal párhuzamosan, így itt is minden információhoz hozzá lehet majd jutni. Április 22-én (hétfőn) 19.00 órától az Alexandra Pódiumon beszélgetés Bródy Jánossal. Április 26-án (pénteken) 18.00 órakor a Magyarok Házában Szörényi Levente tart előadást (plakát a Hírekben). |
|
Előzmény: 23903, cseresznyevirág |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 20:25:52 (V) 23905. |
Örülök, ha így gondolod, és a magam részéről én is örülök neki, hogy létezik még ez a honlap. Remélem, egy ideig még dacolni is fog az amúgy törvényszerű elmúlással/átalakulással - ha már szereted az idézeteket: "egyvalami örök, a változás maga". Mindazonáltal Koncz Zsuzsa szokta mondani, hogy a világhírnek mindig megvan a maga oka, úgyhogy akármennyire is divat manapság, ne szóljuk le azt a bizonyos jenkit. Lopta, vagy sem, ő csinálta, vagy sem, akkor is ő épített fel belőle egy Internetet az Internetben, hasonló mértékű változást okozva ezzel a világban, mint azok az almák - mármint a Kígyóé, Newtoné, vagy Steve Jobsé. Ezek a modern izék, mint Facebook, ájfón, akármi, gyakran válnak a "bezzeg a mi időnkben" című szlogenek alapjává, csak ezt korrektebb lenne úgy megfogalmazni, hogy bazz, hogy elment felettünk az idő. ![]() ![]() ![]() Szumma szummárum: nem kell a Facebook-ot szeretni, amúgy én se szeretem. De valami okos ember azt mondta, hogy minden kort jellemez egy korszellem, pontosabban a korszellem változása. És hogy mindannyiunknak kötelessége, hogy a korszellem változásához hozzájáruljunk a magunk módján és lehetőségeivel. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy megismerjük és használjuk az új dolgokat, ugyanúgy, mint annak idején a Color Star TV-t, vagy később a mikrosütőt. |
|
Előzmény: 23904, cseresznyevirág |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 19:12:26 (V) 23904. |
Most lehet, hogy szembemegyek az árral, de akkor is elmondom a véleményemet, mert szólásszabadság van, nemde? ![]() Bár az ötlet jó, hogy eljusson az Illés klubunk híre széles e világba, minden Illés/Fonográf rajongóhoz (régiesen szólva: az Óperenciás tengeren is túlra = Ober Enns ![]() Node nézzük az érem másik oldalát. Érdekes, de ismerek még rajtam kívül is embereket, akik ellenállnak a fb csábításának. Ott van például a BlackBirds honlapja: szemmel láthatóan nemrégiben egy teljes változáson ment keresztül, nagyon szépen megújult. Azonkívül Tininek is él és virul a saját honlapja, és külföldi híres zenészeknek is vannak saját hivatalos honlapjai, amelyen keresztül a rajongóikat ellátják minden hasznos információval. Ha mindenki átmegy a fb-ra, én akkor is itt maradok őrizni a lángot, mert számomra ez az egyetlen elfogadott Közösségi Oldal (igen, nagy kezdőbetűkkel), mely magyar elme szellemi alkotása, szellemi tulajdona, nem pedig egy ostoba jenkié. ![]() Huhhh … elmondtam, ami a szívemet nyomta. ![]() |
|
Előzmény: 23889, erga |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 17:20:22 (V) 23903. |
http://www.zene.hu/20130420_hallgasd_meg_ez_volt_a_slager_1968_aprilis_20an http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4YuhtoBDeQw Én pedig akkor mindössze 3 napos voltam. A szemeim még jobbára csukva voltak, de a füleim már nyitva. ![]() ![]() |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.20 16:59:47 (Szo) 23902. |
Alakula molekula...![]() ![]() |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.20 14:40:19 (Szo) 23901. |
Álmodom? Köszönöm szépen ezt a kis szülinapi figyelmességet. ![]() ![]() ![]() |
|
Előzmény: 23896, erga |
absz | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.20 10:46:27 (Szo) 23900. |
Sziasztok! Ma este 18:00 órától Budakalászon, a Tolcsvay klubban vendégeskedünk. ![]() ![]() ![]() Szeretettel vár Mindenkit "Béla bácsi", a Tolcsvay Trio és az ABSZ zenekar! ![]() (Kós Károly Művelődési Központ, Budakalász, Szentendrei út 9. - Batthyány térről HÉV, Budakalász Lenfonónál kell leszállni. ![]() |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.20 00:07:57 (Szo) 23899. |
Most jöttem haza a Miskolci Illés Klubból. Mire e sorokat beírom, már szombat lesz. Kovacsics András, az Omega együttes alapító tagja volt a vendégünk. Volt vele egy beszélgetés, vetítéssel és zenei bejátszásokkal, és sok érdekeset megtudhattunk a hőskorról. A szokásos zenei vetélkedő most a beszélgetés közben volt, régi Omega felvételeket kellett kitalálni. A MIEZ is kedveskedett a vendégnek, a "Megbántottál" c. dallal. Ez volt az első Omega dal, ami a slágerlistán szerepelt. Aztán a MIEZ megemlékezett Bódi Lászlóról és lllés Károlyról. Elhangzott több Republic dal is. Nagyos sokan táncoltak.... Nagyjából így telt el a ma este a Miskolci Illés Klubban. |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.19 10:40:55 (P) 23898. |
Vámos Miklós több húron játszik "Vámos Miklós felidézte, hogy az először 1994-ben megjelent Bródy-könyvet eredetileg Bródy János írta volna Az utca másik oldalán címmel. Ez azonban nem született meg, így Vámos néhány beszélgetés után "kénytelen" volt maga megírni a sztorit, ami sokkal inkább saját élményeit tartalmazza a zenészről, mint egy élettörténetet. "Még korábban, a lakásomon előadtam neki a Ha én rózsa volnékhoz általam írt utolsó versszakot, aminek első része így szól: Ha én Bródy volnék, új dalokat írnék, minden utcasarkon koncerteket adnék. A Húrok bemutatóján, vasárnap a Könyvfesztiválon pedig eljátsszuk az Édes életünk című számát, ami 2011-es lemezén, Az Illés szekerén van rajta" - mondta." http://www.hirado.hu/Hirek/2013/04/19/09/Vamos_Miklos_tobb_huron_jatszik.aspx |
Eszter | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.18 21:57:23 (Csü) 23897. |
![]() ![]() |
|
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.18 09:21:58 (Csü) 23896. |
Elhangzott öt éve, 2008.04.18-án a miskolci Illés klubban: Álmodom |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.18 08:15:15 (Csü) 23895. |
"Az "ország nagymamája" kezdő színésznőként nem gondolta volna, hogy valaha gyerekeknek fog énekelni." http://www.storyonline.hu/hirek/halasz_judit_megijedt_gyerekekrol/41711/ Halász Judit: "Szeretetből nincs nálam hiány" http://www.storyonline.hu/hirek/halasz_judit/41785/ |
b.kati | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.17 16:00:29 (Sze) 23894. |
Megalájk! ![]() |
<< < 162 163 164 165 166 167 168 169 170 > >> |
|