Színváltás: |
|
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.20 08:50:08 (Sze) 25835. |
A disszidens ajándéka egy sokat hallgatott magnókazetta volt. Ezt adta át megőrzésre a barátjának azzal a megjegyzéssel, hogy vigyázzon rá, és ha kedve tartja hallgassa azt. Azóta eltelt ötven év, de senki sem jelentkezett a felvételért. Pedig ez az agyonnyúzott szalag állítólag igazi ritkaságot őriz. Egy korai Illés felvételt, mégpedig abból a korszakból, amikor a zenekar még nem magyar, hanem angol nyelvű beatslágereket adott elő. A Metró klubtól a Szigetig 221. adásában erről is hallhatnak részleteket, mint ahogy a Keresem a szót című Szvorák Katalin lemezről is. A műsorban megszólal Szvorák Katalin népdalénekes, valamint Schuminszky Nándor Illés-rajongó. http://www.mediaklikk.hu/2015/12/29/keresem-a-szot-emlekek-az-illes-zenekarrol/ |
Fazék | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.15 09:30:51 (P) 25834. |
Boldog születésnapot a Fórumnak is! Köszönjük az eddigi munkát is amit beletettél, remélem még sokáig fog üzemelni ez a honlap. Még egyszer Boldog szülinapot, és köszönjük! |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.15 06:54:46 (P) 25833. |
A hagyományok szellemében: Az alkalom különlegességére való tekintettel egy rövid történet a kezdetekről, mármint a Fórum kezdeteiről: Az érdeklődésem kezdete a Klubközönség fiatalabb generációjához hasonló: a 2005-ös Sziget-koncert után vettem észre, milyen jó ez a muzsika, ezt pedig néhány hónappal később az első Illés klub követte. Ott a családias hangulat és jó zene meggyőzött róla, hogy ide járni kell. A klubvezetéssel folytatott eszmecserék során hamar felmerült az akkoriban felfutó elektronikus, webalapú kommunikációra való igény. Az elmúlt évtized közepén még sok minden jól elvolt honlap nélkül (ekkor még a Windows XP is csak négy éves volt), mi viszont mindannyian szerettünk volna haladni a korral, és a kívánalmak eleve adottak voltak: egy rendszer, ahol a klubok közötti egyhónapos időszakokban is könnyen tartható a kapcsolat. Erre persze máshol is lett volna lehetőség, akkor már régóta léteztek pl. az Index-fórumok, itt azonban voltak olyan követelmények, mint mondjuk az Archívum integrálása, és a csapat igényei szerinti egyéb folyamatos alakítgatások. Nem volt kérdés, hogy saját szerveren saját weboldalra van szükség. 2005 vége felé láttam munkához egy kollégiumi szobában, olyan körülmények között, ahol mai fejjel nézve érthetetlen, hogy hogy lehetett életben maradni. Fiatalság, bolondság. Amikor a szüleim időnként meglátták, mi van a hűtő mögött, aggódni kezdtek, hogy a középkor hírhedt nyavalyája, a pestis ismét felüti a fejét Magyarországon. A Fórum kódolása és a vizsgákra való készülés azonban elvonta a figyelmemet a körülményekről, és az új év első napjaiban megkezdődtek a tesztelések, a szerződéskötés a tárhelyszolgáltatóval, stb. Január közepén lépett a rendszer a nyilvánosság elé, és indult el a lenini úton. A kezdeti időszakban sokunk számára a napi rutin részét képezte, a Fórumra rápillantva keltünk és feküdtünk. A nagy érdeklődésre való tekintettel még olyan, azóta törölt témák is megnyitásra kerültek, ahol csak különböző, szűk közösségek tudtak érzékeny közéleti témákról eszmét cserélni. Nem volt ritka ilyenkor, hogy minden percben érkezett hozzászólás. Aztán idővel, mint minden, ez is lecsengett, a fiatalok cégekhez kerültek, mások unokázni kezdtek, és sajnos voltak, akik már nem jönnek vissza. Végül beállt egy olyan látogatottságra az egész, ami szerencsére azóta is tart. Jó látni, hogy a Facebook-monopólium mellett léteznek még ilyen egyedi kis oldalak az Interneten, Moha bácsi pedig kifejezetten örül neki, hogy az oldalunk szinte pontosan ugyanúgy néz ki, mint tíz éve. Reméljük, kibír még egy kis időt, és akadnak, akik számára továbbra is hasznos marad. |
Fazék | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.11 20:49:51 (H) 25832. |
Két nappal a 69. születésnapja, és az erre időzített zseniális új lemeze megjelenése után 69 éves korában, január 10-én elhunyt David Bowie, miután 18 hónapos küzdelmet folytatott a rákkal. A londoni születésű brit zenész, színész, zenei producer és zeneszerző öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Zenei újításait külsejének és „személyiségének” megváltoztatásával ötvözte, kiérdemelve így „a pop kaméleonja” elnevezést. Bowie munkássága a zenészek szinte minden későbbi generációjára hatást gyakorolt. Tartós népszerűségéhez különleges, bariton énekhangja és munkáinak intellektuális mélysége is nagyban hozzájárult Bowie pályája során 136 millió albumot adott el, és a brit popzene történetének tíz leggazdagabb előadója között tartják számon. 2004-ben a Rolling Stone magazin minden idők 100 legnagyobb előadóját tartalmazó listáján a 39. helyre sorolták. R.I.P. |
skubicsek | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.11 05:52:13 (H) 25831. |
A szombati klubunk fellépő Vendégeiről készült egy amatőr (telefonos) felvétel. Varannai István és Tamás László a Classic Beat Clubban 2016. 01. 09. http://https://www.youtube.com/watch?v=QodEf0hBkyg |
Jutka | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.10 17:38:16 (V) 25830. |
A szó veszélyes fegyver: http://pannonhirnok.com/a-szo-veszelyes-fegyver-beszelgetes-brody-janos-szovegiroval-enekessel/ |
absz | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.06 09:17:02 (Sze) 25828. |
Sziasztok! Pénteken, január 8-án 19 órakor "INDUL A 2016" a Bonyában. Szeretettel várunk mindenkit! A.B.S.Z. és Csibi |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2016.01.04 19:17:33 (H) 25826. |
Január 15-én temetik a Kossuth-díjas magyar zenészt Jövő pénteken, január 15-én 13 óra 30 perckor búcsúztatják Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenészt a Farkasréti temető Makovecz-termében - közölte a család az MTI-vel. A világhírű zenekarvezető életének 76. évében, váratlanul hunyt el december 15-én. Benkó Sándor a világ egyik legjobb dixieland-zenekarának alapítója, együttese az 1980-as évek végére a világ élvonalába került. A Benkó Dixieland Bandnek több mint 1800 professzionális felvétele van, köztük legalább 500 örökzöld dallam. Akkora a repertoárjuk, hogy 25 órán át játszhatnának ismétlés nélkül, folyamatosan. |
Jutka | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.31 12:59:14 (Csü) 25825. |
2016-ban Budapesten az Arénában egy nagykoncerttel ünnepli születésnapját, majd 2016. május 18-án Veszprémben a Hangvillában ad koncertet Bródy János |
absz | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.31 12:58:51 (Csü) 25824. |
MInden kedves Barátunknak, Ügyfelünknek köszönjük az egész évben tanúsított aktivitást. 2016-ban innen folytatjuk! BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK A.B.S.Z. és Csibi |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.24 22:32:20 (Csü) 25823. |
Áldott, békés Karácsonyt kívánunk FŐHŐSEINKNEK és MINDENKINEK, akik ezt az oldalt kedveli! |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.24 11:42:01 (Csü) 25822. |
Nagyon szépen köszönöm, Tibi! |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.23 16:21:07 (Sze) 25821. |
Kedves Hulio! Először is szeretnék én is nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánni Neked és Szeretteidnek! A Bródy "bakelit" lemezről már nagyon sokan érdeklődtek. Sajnos, előre láthatóan csak 300 db fog megjelenni. Mentler Krisztina jelezte, hogy a "Bródy 70" facebook oldalon vesznek majd fel előjegyzést és a koncert napján az Arénában fog megjelenni és ott lehet majd átvenni. |
|
Előzmény: 25820, hulio |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.22 23:17:14 (K) 25820. |
Kedves Fórumozók! Először is nagyon boldog Karácsonyt kívánok Nektek és Szeretteiteknek. Aztán pedig segítséget kérnék... Nem találok sehol tájékoztatást, hogy Bródy áprilisban megjelenő Ráadás "bakelit" lemezére hogyan lehet igényt bejelenteni, hogy lehet rendelni belőle. Ha Ti tudtok súgni, megköszönöm. Köszi! |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.21 23:03:37 (H) 25819. |
Beszámoló a Miskolci ILLÉS Klub programjáról.... egy kis késéssel... Szombaton tartottuk az év utolsó klubnapját a Miskolci ILLÉS klubban. Az est karácsonyi hangulatban telt. Az asztalon adventi gyertya... és már meggyújtottuk a negyediket is... Feltűnően sokan voltunk, pedig nem volt semmilyen sztárvendégünk... Több mint 150-en váltottak jegyet... Először a MIEZ-nek volt egy bejelentése, hogy 2016 márciusában megünnepeljük a zenekar és a klub 10 éves évfordulóját. Ezt követően mutattuk be azt a diát, amit a klubtagok fiatalkori és mostani fényképeiből állítottam össze, alatta Koncz Zsuzsa "Rohan az idő" c. dala ment. Az első részben a MIEZ leköltözött a nézőtérre, és olyan akusztikus koncertet adtak, mint az ILLÉS 1992 karácsonyán... A második rész meglepetéssel kezdődött... Molnár Bözse előadott két karácsonyi dalt, a másodikat a kislányával.... és a harmadik karácsonyi dalba beszálltam én is egy furulyával és az unokám is énekelt... először az ILLÉS klubban... (mit tagadjam, nagyon örültem neki... ) Aztán a MIEZ már fent a színpadon folytatta... nagyon sokan táncoltak.... és így búcsúztattuk az évet... Találkozunk januárban... |
Eszter | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.21 21:01:35 (H) 25818. |
Csatlakozom Joly szavaihoz: remekül sikerült a tegnap esti buli: klassz volt a zene, remek a hangulat, kitűnő a társaság! Jó volt ott lenni! Szép Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt a Klubban, és itt a Fórumon Mindenkinek! |
|
Előzmény: 25816, Joly |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.21 14:49:40 (H) 25817. |
Meglepetés koncert! A Midlife Crisis-szal lépett fel Szörényi Levente Budapest - Ritka alkalom, hogy Szörényi Levente (70) „vendégszereplést” vállal, de ezúttal a kapuzárási pánik elől az örömzenélésbe menekülő Midlife Crisis zenekar tagjainak nem mondott nemet. Az Illés és a Fonográf egykori legendás zenésze két dal erejéig állt össze a Radnai Péter alapította együttessel, akik vasárnap este fergeteges egy órával kápráztatták el a fehérvári úti FMH közönségét. http://www.blikk.hu/sztarvilag/zene/meglepetes-koncert-a-midlife-crisis-szal-lepett-fel-szorenyi-levente/rxteh77 |
Joly | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.21 09:51:11 (H) 25816. |
Jó hangulatú volt az év utolsó klubnapja. Érdeklődéssel vártuk a Midlife Crisis bemutatkozását. Buli zenekar, akik több zenei irányzatból állitották össze a programjukat. A közönségnek tetszett amit csináltak, sokan táncra is perdültek. Előttük az ABSZ zenekar játszott saját repertoárjukból. Még a közönséget is sikerült megénekeltetniük. Nagy sikere volt az est zárópontjaként a két együttes közös zenélésének, melyhez Szörényi Leventét is felhívták a színpadra. Levi szívesen csatlakozott a közös örömzenéléshez. Reméljük jövőre több ilyen klubest részesei lehetünk. Addig Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet mindenkinek. |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.19 17:42:14 (Szo) 25815. |
A karácsonyi Illés Klub programja: Kapunyitás: 19.00 óra 19.20 az A.B.S.Z. együttes karácsonyi koncertje! 20.30 egy kis szünet 20.45 - 22.00-ig Midlife Crisis együttes és meglepetés vendégei! Érdemes megvárni a végét, mert....... A klubnap az emeleti nagyteremben kerül megrendezésre. Belépő: 1.500,- Ft. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a terem befogadóképessége korlátozott, ha elfogynak a lenti klubterem asztalos helyei, kinyitásra kerül az emeleti nézőtér is! Mindenkit sok szeretettel várunk az aranyvasárnapi Illés Klubra! |
Joly | Válasz erre (^) (>) (f) 2015.12.19 07:16:59 (Szo) 25813. |
Én még most sem akarom elhinni a hírt. Ebben az évben is többször lent voltunk a Török Pál utcai klubban, ahol nagyon jó hangulatban teltek az esték. Sanyi is és a fiúk is megtettek mindent, hogy a közönség jól érezze magát. Ott voltam én is Halmos Vili búcsúztatóján, de soha nem gondoltam volna, hogy még ebben az évben Benkó Sanyitól is búcsúznunk kell. Nyugodj békében Sanyi. Hiányozni fogsz. |
|
Előzmény: 25810, G.TIBI |
<< < 74 75 76 77 78 79 80 81 82 > >> |
|